StoryEditorOCM
Otocidovršena istraga

Žena na Braču urlala na državljanku BiH, sve je snimljeno: Nećeš se kupati u mom moru!; Uhićena je i kazneno prijavljena

Piše Split SD
5. rujna 2024. - 16:29

Policijski službenici dovršili su istragu incidentna koji se dogodio 25. kolovoza na otoku Braču u mjestu Splitska. Podsjećamo tada je verbalno napadnuta Bosanka koja godinama živi tu sa suprugom. Nepoznata žena je državljanki Bosne i Hercegovine tada uputila niz uvreda. 

- Nećeš se kupati u mom moru Bosanko je*ena! Stoke, niste ništa drugo nego stoke - čuje se među ostalim u videu.

Iz PU splitsko-dalmatinske javljaju da su dovršili istragu dovršili su istragu nad 31-godišnjom državljankom Hrvatske zbog navedenog incidenta.

-  Utvrđena je osnovana sumnja da je 28. kolovoza na plaži u Splitskoj ova osoba uputila prijetnje i pogrdne riječi. Istog dana, u poslijepodnevnim satima, osumnjičena je locirana i uhićena. Nakon provedene istrage, potvrđeno je da je osumnjičena ostvarila obilježja kaznenog djela Prijetnja. Dana 29. kolovoza, nakon podnošenja kaznene prijave, predana je pritvorskom nadzorniku. 

Pored toga, protiv 31-godišnjakinje bit će pokrenut prekršajni postupak i podnijet optužni prijedlog nadležnom općinskom prekršajnom sudu. Postoji osnovana sumnja da je prekršila članke 6 i 17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, kao i članak 25, stavak 1. Zakona o suzbijanju diskriminacije - javljaju iz policije, a prenosi Klix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:48