StoryEditorOCM
Splitajde moja ti...

Amerikanka objavila video o ‘ludim stvarima koje su normalne samo u Splitu‘. Uzmite kokice i bacite oko na komentare

Piše SPLIT SD
4. srpnja 2024. - 08:29

Mlada tiktokerica pod imenom @madsabroad, koja puno putuje i o objavljuje videa s putovanja napravila je zanimljiv video pod nazivom "Lude stvari koje su normalne samo u Splitu".

Priča ova cura, pokazujući prilično zavodljive prizore Splita, kako je ovdje živjela skoro dvije godine, da se često vraćala, ali da ne bi mogla zauvijek ostati.

Hvali pritom ovdašnju party scenu, utrenirane ljude koji je motiviraju da pazi na liniju, prirodne ljepote, ali ima i stvari koje joj smetaju.

Poput, recimo, opijanja u svako doba dana, pa onda previsokih cijena nekretnina i činjenice da je preteško unajmiti stan dugoročno.

Upitan joj je i velik broj grafita po gradu, naročito onih posvećenih Hajduku. Pa onda govori i kako je Split jako dramatičan, da se ljudi ponašaju djetinjasto posebno kad je u pitanju turizam, ali ono što je izazvalo najveće negodovanje među onima koji su joj komentirao video jest činjenica da je spomenula mafiju.

- To je razlog zbog kojeg sam odlučila da neću živjeti u Splitu. I dalje je to grad koji volim cijelim srcem, ovo je moje peto ljeto ovdje i postoji nešto u njemu od čega se ne mogu oprostiti - kazala je @madsabroad.

- Ostalo što govoriš je točno, ali nema tu nikakve mafije - napisao joj je jedan tiktoker.

- Kretala sam se u takvim krugovima, ali, tko zna, možda su blefirali - odgovorila mu je.

Mahom svi su demantirali da u Splitu ima mafije.

- Kakva mafija, ja sam domaći i mogu ti reći da u Splitu nema mafije osim frajera koji vole biti grubi, ali ne rade ništa

- Koja mafija? Živim ovdje tri godine, nikad nisam čuo za mafiju. Ovo je najpitomiji grad ikada.

- Kakva mafija??? Imamo manje kriminala, manje beskućnika (skoro da nema beskućnika) i manje narkomana i alkoholičara nego većina država.

A bilo je i onih kojima je dobro digla tlak.

- Sretan put i ne vraćaj se.

- Hvala što ne živiš ovdje.

- O čemu ova priča?

- Klasična američka NPC-jevka.

@madsabroad Unhinged aspects of living in the European party hotspot of Split, Croatia 🇭🇷 NOTE: these are my experiences as a foreigner who’s been here for 5 summers (as well as one very long winter) and do not necessarily reflect the lifestyle of local residents. Croatia has one of the worst ratios of living costs to salaries and Split is an especially difficult place to get by.  #splitcroatia #livingineurope #traveleurope #croatia #hrvatska #balkan #european #eurosummer ♬ LINGER X PAPER PLANES - Allison Keeley

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 08:30