StoryEditorOCM
SplitUDOMITE

Brojne preslatke splitske mace i psi traže dom...Ove šape traže jako malo, a spremne su vam dati sve što imaju!

Piše Mia Uzinić
20. lipnja 2024. - 23:40

Brojne splitske šape traže domove pa se nadamo da će ovaj članak doći do onih koji su im spremni pružiti život kakav zaslužuju. Među njima su i dva malena mačića koja još uvijek nemaju niti jedan upit, a krajem mjeseca gube svoj trenutni smještaj. 

image

Ove mace bi zajedno u dom

Facebook/sos Azil Duilovo/

- Udomiteljima se životna situacija naglo zakomplicirala i mališi moraju naći novi zajednički dom do kraja mjeseca. Okoćeni su na ulici, pretpostavlja se 15. ožujka, predivni su, pitomi i baš jako vezani jedan za drugog, pa ih ne bismo razdvajali. Očišćeni su od parazita, cijepljeni protiv zaraznih bolesti. Kastracija je obavezna i mi ćemo je osigurati. Nalaze se u Splitu, ali možemo ih dovesti i do Zagreba - stoji u opisu u Facebook grupi "SOS AZIL DUILOVO". Ako ih želite udomiti, javite se ovdje

Zaklada "Bestie" dobila je nove stanare koji bi rado pronašli svoje zauvijek domove. Stigla im je predivna pasica Katja u tipu hrvatskog ovčara, nedavno je udomljen njen "rođak" Zvone.

- Preslatka mješanka u tipu hrvatskog ovčara danas nam je stigla iz Kaštela. Katja je u dobi od otprilike dva do tri mjeseca, a vjerujemo da će biti manjeg do srednjeg rasta (ipak je značajno manja od svog "rođaka" Zvone). Katja će u skloništu biti veterinarski obrađena te će joj biti izrađen detaljan plan cjepiva i tretmana, a posebnu pažnju posvetit ćemo i bezdlačnom području oko njenih očiju - napisali su u opisu objave.

Terijerka Lola stigla je iz Podgore, stara je oko dvije i pol godine, a teži manje od osam kilograma. 

- Ona je vrlo vjerojatno mama malene Vale koju smo primili prije nekoliko tjedana i koja već uživa sa svojim udomiteljima u Trogiru. Nadamo se da ćemo i dragoj Loli uskoro pronaći dom. Čini se da su i ona i njena kći Vala napuštene od istih vlasnika. Lola je mirna, pametna i zbilja se lako može prilagoditi svakoj obitelji - piše u opisu.

Stigli su i maleni Kušin i Stina koji su pronađeni u Kaštel Štafiliću. Radi se o mješancima lovačkih pasmina, imaju otprilike dva mjeseca. Mikročipirani su i cijepljeni te im je izrađen zdravstveni karton. 

Hitno traže dom i mace Liv i Moa ili barem privremeni smještaj prenosi Udruga "Sehaliah".

- Liv je mica na prvoj fotografiji, Moe je crna maca. Obje su još uvijek malo plahe prema ljudima. Liv ima otprilike tri godine, a Moa je stara oko godinu dana. Kastrirane su, očišćene od svih nametnika, a u vaš dom će stići pregledane, zdrave i veterinarski obrađene. Jako su plahe pa im trebaju udomitelji koji imaju strpljenja. Pomoći ćemo koliko god možemo. Voljeli bismo kad bi Liv i Moa mogli ostati zajedno - stoji u opisu. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 10:26