StoryEditorOCM
Splitkako to, kako to...

‘Da nije sla‘ paket s ekstazijem...‘; Pismo adresirano u Split poslali mu natrag u Škotsku. I ocarinili!

Piše M. G.
14. rujna 2024. - 18:39

Očito tešku muku, osobno se požalio, prolazi jedan korisnik Reddita pokušavajući poslati pismo iz Škotske u Split. Pošiljka mu je vraćena, pa se razočarano oglasio objavom na spomenutom internetskom servisu naglasivši kako je "umoran od slanja pisma u Split iz Škotske".

Svoju je objavu garnirao i fotografijom vraćene mu, uz to i ocarinjene pošiljke adresirane na Ljudevita Posavskog 9 u Splitu.

"Poslao sam ovo pismo prije nekoliko tjedana i sad sam ga poštom dobio natrag. Zašto mi je vraćeno nazad", upitao je ostale korisnike Reddita, koji su mu brzo ponudili odgovor.

"Zato što bi pošta trebala imati primatelja. Ne možete ga samo poslati na adresu i nadati se da će poštar pogoditi za koga je”; "nedostaje ime primatelja”; "Ljudevita Posavskog 9 je zgrada s 8 stanova, potrebno je navesti tko je od njih primatelj”, brzo su mu odgovorili članovi internetske zajednice, a jedan od njih je i pomalo brutalno ispalio:”Jer ne znaš adresirat‘ pismo”.

Korisni savjeti

Zalomio se i jedan zločestiji komentar u stilu:"Da nije sla‘ paket sa ekstazijem, pa nije tija nikog uvalit‘ u gabulu?"

Zaboravni pošiljatelj je od jednog od njih dobio i detaljno objašnjenje zašto mu je vraćena pošiljka ocarinjena. Osim što mu je detaljnio razjasnio sve oko nužnog navođenja imena primatelja kako bi pošiljka bila i uručena na navedenoj adresi, savjetovao ga je i kako izbjeći otvaranje pisma na carini.

"Osim imena primatelja napiši što je unutra i vrijednost (smanjeno naravno) - npr. sigurnosna britvica(dijelovi) vrijednosti 3 eura itd., ako nije u orginalnom pakiranju. Otvaraju kada nisu sigurni u sadržaj, često se radi o sitnim metalnim dijelovima, baterijama, komponentama…”, podučio je nes(p)retnog pošiljatelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 18:41