StoryEditorOCM
Splitide drugim putem...

Đerek sve iznenadila! Sud je vratio u Banovinu, a ona dala otkaz. Ovako to objašnjava: ‘On hrani HDZ-ovu hobotnicu...‘

Piše Petra Klarić
13. lipnja 2024. - 13:51
Maja Đerek uručila je otkaz u Banovini, nakon što je Službenički sud u srijedu odlučio da je Ivica Puljak mora vratiti na posao.Paun Paunović/Cropix

Maja Đerek, nekadašnja pročelnica Upravnog odjela za imovinu Grada Splita, odlučila je dati otkaz nakon što je Službenički sud u srijedu presudio da je gradonačelnik Ivica Puljak mora vratiti posao. Na konferenciji za medije u četvrtak je rekla da ne želi stajati sa strane, primati plaću i gledati kako gradska vlast hrani HDZ-ovu hobotnicu.

Smatra da je HDZ-ov Službenički sud, kako ga ona naziva, ovom kaznom htio poručiti da je i dalje sve u tami te da se ne smije znati tko koristi gradsku imovinu.

- Ono što je najbizarnije u ovom slučaju je da je da je upravo gospodin Puljak, koji sad tvrdi da me sud radi toga kaznio, doveo da napravim registar. Pa kako ću napraviti registar ako se ne može znati tko koristi gradsku imovinu? Sve ono što je tada tvrdio jednostavno je palo u vodu, on se pokazao kao slijepi hranitelj HDZ-ovih ideja i nastavlja još uvijek hraniti HDZ-ovu hobotnicu, koja i dalje upravlja ovim gradom - rekla je Đerek.

Maja Đerek se vraća u Banovinu, novi problemi za Puljka i Ivoševića? ‘Slabići koji se deklarativno bore protiv HDZ-a...‘

Da HDZ i dalje upravlja Gradom, vidi se, kako kaže Đerek, po tome što su na pozicijama još uvijek pročelnici koji su nezakonito imenovani. 

- Da HDZ i dalje upravlja ovim gradom znamo po nalazu Inspekcije za pročelnike, ja sam ga (Puljka) davno upozoravala da su pročelnici nezakonito imenovani jer moraju biti imenovani temeljem javnog natječaja. Nije me htio poslušati, rekao je to tako radi HDZ. Isto što sad kaže za pravilnik o davanju stanova u najam “HDZ isto, oni isto ne provode javno savjetovanje”. Dakle, čovjek koji je rekao da će se boriti protiv HDZ-ovih metoda, radi isto što i oni.

image

‘Da HDZ i dalje upravlja ovim gradom znamo po nalazu Inspekcije za pročelnike...‘

Paun Paunović/Cropix

Nalaz inspekcije je potvrdio da su svi pročelnici nezakonito imenovani i on je opet, pazite, stavio iste pročelnike. Iste one za koje je prije nego je postao gradonačelnik upozoravao da su radili financijsku štetu Gradu - tvrdi sada već sigurno bivša pročelnica.

‘To pokazuje jedan njihov dogovor‘

Kako kaže, to je vidljivo i po tome koliko je trajao sudski proces na Službeničkom sudu. On je, umjesto 60 dana koliko je propisano zakonom, trajao 11 mjeseci. Sve je to, smatra Đerek, izrežirano od strane Grada i Suda.

- Predsjednik tog suda bio je na istoj HDZ-ovoj listi kao i gospođa Nuić Prka. Oni su u međuvremenu proveli resistematizaciju na mom radnom mjestu. To je isto što mi je HDZ napravio u "Državnim nekretninama", i oni su ukinuli moje radno mjesto za poslovne prostore.

To pokazuje jedan njihov dogovor, na kraju se moralo nešto naći, bilo što pa i ta najmanja sitnica da me se osudi. Kako inače drugačije opravdati da 11 mjeseci traje sud koji je za 60 dana zakonski morao biti gotov, a nisu imali niti jedan dokaz protiv mene - kazala je.

Puljak se prvi put oglasio oko odluke u slučaju Maje Đerek: ‘Ona je jedina koja je od suda dobila takvo rješenje...‘

Zbog svega je prozvala i novopečenu saborsku zastupnicu Viktoriju Knežević (Centar), koja je "pokušala urazumiti" kada se cijela situacija zakuhala. Sada je i ona tuži.

- Bitno je još reći da kad sam pokušala gospodinu Puljku pismeno ukazati, a pokušavala sam to od ožujka pa nadalje, na sve nepravilnosti. Nike ih htio poštivati ni ispraviti, poslao je gospođu Knežević, sadašnju saborsku zastupnicu, da me pokuša "urazumiti".

Ona mi je slala poruke da sam otišla bez povratka, i eto, nagrađena je sada Saborom. Ne samo to, nego me u međuvremenu uspjela i tužiti za 15.000 eura naknade štete. Jedva čekam sud da kažem što imam. To pokazuje da koriste jednake metode kao HDZ - rekla je Đerek.

image

‘Jedva čekam sud da kažem što imam. To pokazuje da koriste jednake metode kao HDZ‘

Paun Paunović/Cropix

I dalje će ukazivati na nepravilnosti

Dodala je da će i dalje ukazivati na nepravilnosti, posebno o financijskoj šteti koja se nastavlja događati, ne samo u Splitu, nego u cijeloj Hrvatskoj. Neosporno je, tvrdi, da se sve ovako odigralo zato što je takla novčanik pojedinaca, kada je takla u njihove financijske interese. Njima su se, dodaje, poslužili i Puljak i Ivošević.

- Oni su obični slabići i političke kukavice koje ne znaju drugačije. Hvale se da nešto rade, što rade? Pa evo, prijatelj gospodina Ivoševića, gospodin Cvitan. Dobila sam informaciju putem prava na pristup informacijama, on nije platio poslovnom prostoru niti centa otkada je tamo i oni odgovaraju da mu neće ukinuti ugovor.

Što to pokazuje? To pokazuje da, ako šalješ Ivoševiću poruke na WhatsApp, neće ti se ništa dogoditi. Tako da, nastavili su istim putem, a ja ću o tome i dalje progovarati, nitko me neće ušutkati - kazala je.

image

Odmah nakon konferencije za medije uručila je otkaz

Paun Paunović/Cropix

Novinari su je zatim upitali tko je gospodin Cvitan i o kojem se poslovnom prostoru radi.

- Poslovni prostor u Ulici Ruđera Boškovića, gospodin Goran Cvitan koji tamo zarađuje jer naplaćuje članarinu za teretanu, a Gradu nije platio niti centa, još pogotovo otkad je gospodin Ivošević dogradonačelnik - rekla je za kraj i uputila se prema Banovini kako bi u društvu novinara predala dokumente o otkazu ugovora o radu.

Vezano za tvrdnje koje je Đerek iznijela o Goranu Cvitanu, poslali smo pitanja Gradu te ćemo njihove odgovore objaviti čim ih dobijemo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 18:29