StoryEditorOCM
SplitSINIŠA GAŠPAREVIĆ

Direktor splitskih ‘Parkova‘ komentirao ispad drvosječe iz Tršćanske: ‘Neki stanari su i prilikom sadnje bili protiv...‘

Piše Petar Čikeš
11. lipnja 2024. - 23:19

Nakon što je nepoznati počinitelj sasjekao deblo stabla u Tršćanskoj ulici obratili smo se direktoru Parkova i nasada – Siniši Gašpareviću. Podsjećamo, radnici gradske tvrtke kojoj je gospodin Gašparević na čelu nedavno su u navedenoj splitskoj ulici posadili drvored. Iz razgovora s njim saznali smo kakva je praksa Parkova i nasada u slučajevima poput vandalizma u Tršćanskoj ulici. 

Nepoznati drvosječa u Splitu tijekom noći sasjekao stablo, susjedi sumnjaju zašto je to napravio: ‘Kako je bezuman!‘

– Iz informacija kojima raspolažem mogu reći da su neki stanari i prilikom sadnje stabala bili protiv. Tako Vam je uvijek, neki žele sadnju, neki su protiv. Neki vole hlad, neki se žale da im zaklanja sunce. Nikad se ne može svima ugoditi – rekao nam je Gašparević.

Direktor Parkova i nasada uvjerava nas da je postupak u slučajevima vandalizma nad stablima koja su u vlasništvu grada Splita vrlo jednostavan.

image

Uništeno stablo u Tršćanskoj ulici

/Privatna arhiva

– Očito je netko oštetio stablo. U takvim slučajevima procedura je kristalno jasna. Kada bi se saznao identitet počinitelja štete, mi kao Parkovi i nasadi možemo prijaviti to na redarstvo.hr i potom Grad Split kao vlasnik oštećene imovine podiže prekršajnu prijavu protiv počinitelja jer se radi o šteti višoj od 150 eura. Još da razjasnim, svaki građanin može gradskom redarstvu prijaviti počinitelja šteta ako mu je poznat identitet – objasnio je.

Na pitanje kako postupaju u slučajevima kada dođe do nepopravljivoj oštećenja stabala na gradskim površinama, naš sugovornik je rekao: 

– Dakle mi nismo investitor, nego samo izvođač. U ovom slučaju je investitor kotar Bol. Ako bude zainteresiran, naravno da će Parkovi i nasadi posaditi stablo na tom mjestu – zaključio je Gašparević. 

image

Siniša Gašparević, direktor tvrtke Parkovi i nasadi

Vojko Bašić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 02:39