StoryEditorOCM
SplitCRVENO BIJELI ZVONIK

EURO groznica trese Split, mnoge oduševio i prizor crkve u Splitu obučene u kockice. Nazvali smo župnika i iznenadili se

Piše SPLIT SD
13. lipnja 2024. - 12:08
Velika zastava s hrvatskom šahovnicom istaknuta je na zvoniku crkve Presvetog srca Isusova na Visokoj  Tom Dubravec/Cropix

Europsko prvenstvo u nogometu je pred vratima. EURO groznica ovih dana sve jače trese grad Split, ali umjesto da raspravljamo o nogometu, fokus cijele priče se preusmjerio na to gdje ćemo u gradu uopće moći gledati utakmice Hrvatske ali i ostalih reprezentacija. 

Kako nam je, vjerujem, sada već svima poznato, gradska vlast u Splitu prije dvije godine donijela je odluku da se na Rivi i Matejuški zabrani postavljanje televizora na terasama kafića radi očuvanja gradske jezgre. 

Ivošević objasnio zašto se na Rivi neće gledati Euro: ‘Ako pravila vrijede za religiju kao što je Hajduk...’

Tako, ako ste planirali otići na piće do centra i usput pogledati utakmicu, nećete se baš usrećiti u najužoj povijesnoj jezgri, ali alternative ima.

Tako sada mnogi Splićani, a i turisti u našem gradu traže nove lokacije za gledanje utakmica nadolazećeg europskog prvenstva.

Baš zbog toga smo, kada smo jutros preko zvonika crkve Presvetog Srca Isusova na Visokoj ugledali veliku zastavu s hrvatskom šahovnicom, morali nazvati župnika don Ivana Terzu da provjerimo znači li to možda da će se u župi organizirati zajedničko gledanje utakmica. 

image

Velika zastava s hrvatskom šahovnicom istaknuta je na zvoniku crkve Presvetog srca Isusova na Visokoj
 

Tom Dubravec/Cropix

Svećenik nam je otkrio kako je sve jedna puka slučajnost, te da su kockice tu iz drugog razloga.

- Ma ne, nismo vam mi to stavili zbog toga, nego zbog proslave našeg župnog blagdana Presvetog Srca Isusova. Ove godine se, eto, taj blagdan poklopio s Eurom pa smo zbog toga ostavili kockice da stoje malo duže - pojašnjava nam.

Što znači da se ova velika zastava, iako izgleda vrlo navijački, na zvoniku Crkve na Visokoj nije pronašla zbog nogometa, a župa Presvetog Srca Isusova ipak ne upada na popis lokacija za gledanje EURA.

image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 12:14