StoryEditorOCM
Splitsad će savjetovanje

Fajront! Odzvonilo je noćnim klubovima u centru Splita, Grad im je već ‘uzeo miru‘, uz par izuzetaka. Donosimo detalje

Piše Petra Klarić
6. lipnja 2024. - 07:42

Izgleda da je Grad Split konačno uspio u naumu da, uz kafiće, u staroj gradskoj jezgri ograniči i radno vrijeme noćnih klubova. Na stranicama Grada objavljena je Dopuna odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Grada Splita, po kojoj će svi ugostiteljski objekti iz skupine "barovi" moći raditi do 24 sata.

image

Red za ulazak u klub 305

Paun Paunovic/Cropix

Da se u skupini "barovi" nalaze i noćni klubovi, potvrdio nam je dogradonačelnik Bojan Ivošević. Radi se samo o ugostiteljskim objektima na području stare gradske jezgre, uz napomenu da se od toga izuzimaju ugostiteljski objekti na području Trumbićeve obale, Trgu dr. Franje Tuđmana, Trgu Republike, Obali Hrvatskog narodnog preporoda i Obali Lazareta, koji će i dalje moći svakim radnim danom raditi do 1 sat, a petkom, subotom i dan uoči blagdana do 2 sata.

image
Tom Dubravec/Cropix

- Ugostiteljski objekti iz skupine „Barovi“ koji ispunjavaju uvjete za rad noću koji se nalaze unutar obuhvata stare gradske jezgre u periodu od 1. svibnja do 31. listopada mogu raditi svaki dan do 24 sata iz razloga očuvanja UNESCO-ove baštine, izuzev ugostiteljskih objekata iz predmetne skupine koji djelatnost obavljaju na prostoru Trumbićeve obale, Trgu dr. Franje Tuđmana, Trgu Republike, Obali Hrvatskog narodnog preporoda i Obali Lazareta koji u tom periodu mogu raditi svaki dan do 01.00 sat, a petkom, subotom i dan uoči blagdana do 2 sata - navedeno je u Nacrtu prijedloga Odluke o dopuni.

image
Paun Paunović/Cropix

Grad ovim potezom želi doprinijeti disperziji posjetitelja noćnih barova izvan Stare gradske jezgre, pošto se posjetitelji često tijekom sezone zadržavaju u krugu ugostiteljskih objekata i tako remete san stanarima. 

Dopuna ove odluke temelji se na drugom stavku 9. članka Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, kojim je propisano da jedinice lokalne samouprave mogu propisati razloge za određivanje ranijeg završetka radnog vremena nekih ugostiteljskih objekata, rekao nam je Ivošević. Čini se da će se stvari značajno promijeniti u centru grada (na bolje), uz uvjet da Dopuna odluke prođe javno savjetovanje. 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2024 18:56