StoryEditorOCM
SplitSRETNI OBRTNICI

Imamo dobitnike! Ovo su Splićani koji će od Ivice Puljka dobiti bespovratne eure, a među njima ima i poznatih imena

Piše Frano Kiso
30. kolovoza 2024. - 09:13

U novom broju službenog glasnika Grada Splita izlistan je i zaključak o utvrđivanju liste prijavitelja kojima se odobravaju sredstva potpore na temelju istoimenog natječaja.

- Prihvaća se prijedlog Povjerenstva za dodjelu potpora obrtnicima grada Splita u 2024. godini po Natječaju za dodjelu potpora obrtnicima grada Splita u 2024. godini te se utvrđuje lista prijavitelja kojima se odobravaju sredstva potpore u iznosu do visine označene maksimalne odobrene bespovratne potpore, a prema ukupnim raspoloživim sredstvima navedenima u Zaključku o povećanju ukupnih raspoloživih sredstava Natječaja za dodjelu potpora obrtnicima grada Splita u 2024. godini - piše u glasniku te su priložili listu od 34 obrta nagrađena bespovratnim eurima ove godine.

Apsolutni prvaci su ‘Be Fit‘, obrt za usluge i proizvodnju i ‘Impressum‘, obrt za grafičke usluge kojima će na račun sjesti sedam tisuća eura. Vlasnik potonje tvrtke je inače predsjednik ‘Udruge Get‘ i bivši čelnik kotara Grad Marin Krpetić.

Najviše bodova prikupio poznati obrt za urarstvo i trgovinu ‘Mate‘, vlasnika Domagoj Matijaševića kojemu pripada 6500 eura.

image

Urar Domagoj Matijašević

Vladimir Dugandžić/Cropix

Od onih koji će se najviše usrećiti ovim rezultatima natječaja valja izdvojiti ‘Emetrien‘, obrt za dizajn, proizvodnju odjeće i trgovinu, ‘Luće Copy‘, ‘Volting‘ i ‘DPhoto Studio‘ (obrti za usluge), ‘IT Security Consulting Split‘ (računalne usluge) i frizerski salon ‘Neno‘. Svi su oni pri vrhu liste i malo im je nedostajalo da dosegnu maksimalnih sedam tisuća eura.

Najmanja novčana potpora od 1,005 eura pripala je obrtu za prijevoz i turističkoj agenciji ‘Lea‘, a vidljivo je i da su izabrani obrtnici iz različitih branši. Ima tu knjigovođa, krojača, grafičara, građevinara, filmaša, tattoo majstora, dizajnera...

Cijelu listu privatnih obrtnika koji će dobiti potporu iz džepa poreznih obveznika pogledajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 04:33