StoryEditorOCM
SplitPROVJERENO

Ispričavamo se Danki Derifaj i ekipi emisije ‘Provjereno‘

Piše REDAKCIJA RUBRIKE SPLIT
6. rujna 2024. - 19:25

Ispričavamo se kolegici Danki Derifaj i cijeloj ekipi emisije "Provjereno" na grešci koja se dogodila tijekom prenošenja njihove najave istraživačkog priloga - "Prvo je devastirao Unu, a onda u prvom redu do mora izgradio vilu s bazenom: Evo kako je zaobišao proceduru".

Kolega koji je obrađivao mail s najavom i priredio tekst je provjeravajući navode iz maila ‘konzultirao‘ Informacijski sustav prostornog uređenja i pritom počinio nenamjernu omašku.

Stoga, ovaj dio iz našeg prethodnog teksta ne odgovara istini:

Čini se da ekipa iz "Provjerenog" nije dobro provjerila sve činjenice oko nedvojbeno većeg Svalinina projekta na zapadnom rubu obale Kaštel Štafilića.

Naime, za izvorni objekt na toj parceli u sustavu postoji građevinska dozvola iz veljače 1978. godine, i to za, kako je opisano, dogradnju zgrade stambene namjene.

Sve je vidljivo i lako dostupno u Informacijskom sustavu prostornog uređenja koji je pod "kapom" Ministarstva graditeljstva.

Cijeli tekst emisije Provjereno i portala Dnevnik s potpunim činjeničnim podacima pročitajte OVDJE, a tekst smo prenijeli i mi pod naslovom ‘Kaštelanin protiv kojeg se digla kuka i motika ima i ovu vilu s bazenom na top lokaciji. ‘Nema dokumente...

Kolegicu Derifaj i cijelu ekipu Provjerenog poznajemo kao vrsne profesionalce koji su itekako važni za istraživačko novinarstvo u Hrvatskoj, a o čemu svjedoče i brojne novinarske nagrade. Stoga im se još jednom ispričavamo.

Napominjemo kako "Slobodna Dalmacija" nije nikada branila projekt Saše Svaline na Uni, o čemu smo više puta pisali i na nezakonitosti upozoravali, bilo na portalu Slobodne Dalmacije ili na portalu Zadarski.hr koji je dio ‘Slobodne‘. 

O tome možete pročitati ovdje: 

Kaštelanin Svalina: htio je investirati u HE na Uni i ne želi da se o njemu išta zna. Uvozi zlato, gradi na sve strane

Priča o pobuni na Uni, Dioklecijanovim legionarima, kardinalovom bratu od tetke, krađi vode, i Hrvatskoj koju nije briga

Ivan Matić: "Gradnja hidroelektrane na Uni u ozbiljnoj je povredi i pravne stečevine Europske unije i tri važne direktive!"

Inspekcija zabranila gradnju hidroelektrane na Uni: "Provedenim radovima došlo je do štetnog utjecaja na prirodu"

MojSrb: Zašto je Ministarstvo obmanulo javnost da lokacija radova ne obuhvaća izvor rijeke Une i da su dozvole izdane sukladno propisima?

Neshvatljiva je namjera Ministarstva da omogući tajkunu kupovinu vremena i daljnju devastaciju Une za izgradnju mini hidroelektrane

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 20:26