StoryEditorOCM
Splitdruga strana priče

Javio se taksist koji se sukobio s turistom na splitskom aerodromu: ‘Prolili su mi sok po autu, tražio sam da plate...‘

Piše SPLIT SD
4. srpnja 2024. - 14:10

Svaka priča ima dvije strane, pa tako i priča o pobješnjelom taksistu koja je danas objavljena.

Pogledajte snimku incidenta na splitskom aerodromu: pobješnjeli taksist vuče turista po cesti, ovaj zapomaže...

Vijest o napadu taksista na turista u splitskoj zračnoj luci na Resniku, popraćena i snimkom samoga incidenta izazvala je veliku reakciju javnosti, koja je u komentarima stala u obranu taksista. 

- Evo, ja znam šta je bilo, vožnja je naplaćena 40 eura iz Splita i nije bilo prenaplate, a oni su mu prolili cilu litru soka po zadnjem sjedalu i bilo bi normalno da mu ostave neki dinar jer je tako u normalnom svitu. No, ovi trtaroši su jedva platili i tih 40 - navodi jedan korisnik otkrivajući da nije sve kako se čini na prvu.

- Podrška kolegi, ovdje se radi o čoviku bez ikakve mrlje u dugogodišnjoj karijeri i naravno prijavu je dobio on, a putnik nije dobio prijavu za oštećenje tuđe stvari - napisao je netko.

- Šuga od gosta, prolio sok po sjedalu u vozilu i ne želi platit čišćenje vozila - još je jedan komentar.

- Čoviku su prolili sok po autu i tija je naplatit čišćenje. Ža mi je samo šta nije bila agencijska vožnja, pa bi vidili koliko bi u agenciji platili čišćenje auta - samo su neki od brojnih komentara koje su na Facebooku ostavili naši sugrađani.

Tu priču je potvrdio i sami taksist koji je za Dalmatinski portal ispričao kako se cijela situacija odvila.

- Evo što se dogodilo. Dakle, u pitanju je bio prijevoz iz Splita do zračne luke za par. Zaključio sam po govoru da su iz Velike Britanije. Sve je bilo u redu do dolaska u zračnu luku. Račun je bio 40 eura, i to je plaćeno, no kada sam otvorio vrata vidio sam da su prolili dvije litre soka od naranče po sjedalu. 

Gospođa je sjela na ambalažu i sok je iscurio. Kazao sam im da je to dodatni trošak i da treba platiti kemijsko čišćenje. To dođe oko 80, 100 eura. Ponudio sam da pozovem servis koji se bavi s time te da oni kažu cijenu čišćenja i da to odmah riješimo - naveo je i otkrio da ga je turist vrijeđao, te čak i dva puta pokušao udariti.

-  On je poludio. Bio je vrlo agresivan. Sumnjam i da je bio alkoholiziran. Psovao mi je majku i dva puta krenuo šakom na mene. Rekao sam mu da prekine s takvim ponašanjem jer ću se morati braniti. Pokušali su pobjeći s prtljagom, ja sam ga jednostavno htio zadržati do dolaska policije. Vidjeli ste da ja čovjeka ne udaram, nego pokušavam riješiti problem u koji sam upao ne svojom krivnjom. 

Na kraju su otišli, policija im je dozvolila da bez problema odlete. Mene su prijavili za remećenje reda i mira i izdali mi prekršajni nalog od 300 eura. Ništa nisu prihvatili ovo što sam im govorio oko toga što je dovelo do ove situacije. I sad na kraju, na naplaćenu vožnju od 40 eura, morao sam platiti 10 eura parkinga, moram očistiti auto, što će koštati još jedno 80, 100 eura, a sada je tu i kazna za prekršaj. Ovo je bila vjerojatno najskuplja vožnja koju sam imao - naveo je taksist za Dalmatinski portal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 14:11