StoryEditorOCM
SplitPAKAO U GRADU

Kako su Splićani preživjeli nestanak struje? ‘Kaos!‘; ‘Katastrofa!‘ ‘Bit će sve luđe‘; ‘Vidite zašto je gotovina bitna‘

Piše Jelena Banovac
21. lipnja 2024. - 15:36

Malo iza podne cijela Dalmacija ostala je bez struje. Kvar je krenuo iz Albanije i Crne Gore - rekli su iz HEP-a, a nije je bilo više od sat vremena. Iako se kasnije obnovila energetska mreža, brojni građani i dalje prijavljuju poteškoće. 

Možete zamisliti kako je tekao i izgledao promet u ovim izvanrednim okolnostima, a kolapsu je pripomogla i činjenica da se petkom poslijepodne i inače stvaraju velike gužve.

Pitali smo Splićane što misle o nestanku struje tijekom najvrućeg dana u godini i mnogi su bili zgroženi nedostatkom opcija za hlađenje.

- Vidimo kako ide u modernom dobu. Ovisni smo o struji, sad ste vidili sve probleme. Možete samo zamislit što će biti u budućnosti kad sve stane. Kaos, bit će sve luđe. Navikavaju nas na kartice, a sad vidite zašto je gotovina bitna. Kad stane sustav, vi ništa ne možete kupit, ako nemate gotovinu, ne možete kupit kruh - upozorava nas.

- Katastrofa! Ne rade liftovi, ne rade klime, jadni srčani bolesnici. U nekoliko tura ću se pokušat popet do osmog kata. Previše kapaciteta, turizma i svega, a infrastruktura ostaje kakva je bila prije dvadeset godina. To se mora prominit, inače ne možemo naprid - zaključio je naš sugovornik, a sve odgovore možete pogledati u priloženom videu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 15:37