StoryEditorOCM
SplitDRAMA U SPLITU

Koči li netko odluku da se ruši dio ‘Jadran Beach Bara‘? Ivošević proziva, oni uzvraćaju: ‘Neće to tako ići Bojane...‘

Piše split sd
10. rujna 2024. - 19:52

Splitski Jadran Beach bar na Facebooku je optužio splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića za, kako su to oni naveli, širenje neistina i manipulaciju javnošću. Evo što su napisali u objavi koju su nazvali: BOJANE IVOŠEVIĆU - LAŽLJIVČE!

"U našem narodu se osobu koja iznosi neistine jednostavno naziva-LAŽLJIVCEM! Da, baš ti slučajni dogradonačelniče! Već godinu ipo iznosiš laži da bi privuka pozornost na sebe. Zašto lažeš Bojane?

Da prikriješ vlastitu nesposobnost, da skreneš medijsku pažnju na sebe ili ti je to jednostavno karakterna crta??! - naveli su iz splitskog kafića pa nastavili: 

"Već dugo kroz medije forsiraš tezu da si slao komunalne redare, hrvatsku policiju, inspektore na našeg Jadrana i da bi "nekim čudom" kad vi dođete ležaljke nestale, pa se opet vraćale, pa kad bi vi opet krenuli-opet bi ležaljke nestale... Takvim lažnim insinuacijama i tvrdnjama u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju dovodiš ljude u zabludu da smo mi kao uvezani sa sustavom, pa nama neko dojavljuje kada vi dolazite i slično...

To je laž! Čekali smo te na kupalištu sa svim papirima iza tog intervjua Bojane, ali nisi se pojavio... slao si višekratno komunalne redare koji su postupali korektno i profesionalno, te nakon uvida u dokumentaciju shvatili da nemaju osnove za daljnje postupanje, iako si ti vršio pritisak na njih što su i sami ljudski potvrdili. Zašto lažeš i obmanjuješ javnost da su ležaljke NE- LE- GA- LNE, kako si se izrazio?!

Pa valjda postoje službe koje to utvrđuju... - navode u objavi. 

image
Paun Paunovic/Cropix
image

Dražen Burić pokraj Jadran Beach Bara

Vojko Bašić/Cropix

No, i priznaju da su nađeni propusti u inspekcijskom nadzoru:

- Da, utvrđene su neke nepravilnosti.. da, učinit ćemo sve da se stavimo u propisane okvire... Ali ostaje pitanje zašto ti "trenutni dogradonačelniče" ne iskoristiš istu tu političku moć da promijeniš stvari na bolje?!  Zašto ti koji si od aktiviste postao političarem, širiš samo zlo?! Ovaj naš lipi grad si nazivao muškim spolovilom i na tome si izgradio karijeru! Kako od takve osobe očekivati da voli ovaj grad i čini dobro za naše ljude... Potirali ste nas sa Instituta - naše lipe punte Marjana onim svojim rampama, potirali ste nas s Kašjuna tsunamijem turista, potirali ste nas s Obojene smradom pišaline i govnima i sad nas hoćete potirati s Jadrana??! - poručuju i zaključuju kako to neće tako ići... 

image
Paun Paunovic/Cropix
image
Paun Paunovic/Cropix
image
Paun Paunovic/Cropix

No, ovdje nije sve tako crno bijelo, a kako bi shvatili kontekst cijele priče podsjećamo na najbitnije:

Cijela priča s ‘Jadranom‘ je počela nakon izmjene vatre između Jakova Prkića iz stranke Direkt i dogradonačelnika Bojana Ivoševića. Prvi je reagirao nakon što je zabranjen ulazak na kupališni kompleks "Jadran" prije osam sati ujutro.

Tko ima pravo zabraniti pristup pomorskom dobru? Čak nije izdano ni odobrenje s odlukom o korištenju pomorskog dobra koju donosi Gradsko vijeće. Spominje se i da ovo kupalište nitko od službi i ne obilazi...

Odgovorio mu je na Facebooku Ivošević.

"Prkić možda ne zna, ali u našem mandatu redari Grada Splita išli su postupati na Jadrana i za to tražili asistenciju policije i državnih inspektora. Kad god bi se išlo organizirano tamo, nit objekt nije radio, a nit ležaljki, nit štekata tu nije bilo. Kako su znali da dolazimo, sami zaključite", napisao je Ivošević, aludirajući da netko vlasnicima dojavljuje... 

Bojan Ivošević smatra da građevinska inspekcija može već sutra donijeti rješenje o izvršenju rješenja o uklanjanju "Jadran Beach Bara", Županija može poništiti minimalne tehničke uvjete za ugostiteljski objekt, a nakon toga poništenja turistički inspektori mogu zatvoriti objekt.

I Turistička inspekcija je utvrdila da plažni objekt u dijelu poslovanja radi protupropisno.

Hoće li građevinska inspekcija izdati rješenje o izvršenju rješenja o uklanjanju ugostiteljskog objekta "Jadran Beach Bar", za koji je 2017. doneseno rješenje o uklanjanju?

"Građevinska inspekcija Državnog inspektorata vodi upravni inspekcijski postupak na predmetnoj lokaciji u kojem je doneseno rješenje kojim se naređuje investitoru da ukloni ugostiteljski objekt, izgrađen bez pravomoćne odnosno izvršne građevinske dozvole te će u daljnjem postupku građevinska inspekcija postupiti sukladno zakonskim propisima", naveli su iz Inspektorata, čime su potvrdili Ivoševićeve navode kako se već sedam godina ne provodi rješenje o uklanjanju.

Cijelu priču i analizu u vezi spornog objekta našeg Sandija Vidulića pročitajte OVDJE.

Podsjetimo, 2016. smo pisali da popularni caffe bar "Cvrčak", omiljena štacija brojnih Splićana koji su se opuštali "na Jadrana", mijenja vlasnika.

Dotadašnji najmoprimac Milivoj Mladina poznatiji kao Mile Peka, koji je imao ugovor sa Športskim društvom "Jadran", jedan dan je došao pred objekt i nije mogao otvoriti vrata, dočekala su ga  tri muškarca u civilu i šest uniformiranih zaštitara.

– Uspjeli smo uzeti tek polog iz blagajne, unutra su ostali stolovi i stolice, televizija, piće... ni do čega ne možemo doći. Policija se samo povukla - govorio je Mladina. 

Predsjedništvo društva je donijelo odluku da prihvati drugu ponudu, onu od Dražena Burića i da ne produži najam Mladini koji je to znao, govorio je tada predsjednik Jadrana Srđan Kovačić. 

‘Nije izišao iz prostora iako smo mu početkom travnja poslali dopis‘, rekao je Kovačić. 

Kovačić je tada i potvrdio kako je novi najmoprimac "kafića na Jadrana" tvrtka "Balerina" za koju su kao osnivači i članovi u sudskom registru u tekstu u 2016. godini navedeni Dražen i Kristina Burić, te Milivoj Penović. 

image

F I N A

image

F I N A

image
Duje Klaric/Cropix
image
Duje Klaric/cropix/Cropix
image
Paun Paunovic/Cropix
image
Paun Paunovic/Cropix
image

F B

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. rujan 2024 20:03