StoryEditorOCM
SplitA vid‘ ovo!

Koji glupi đir! Turisti u Splitu imaju novu zabavu, a nije baš bezazlena: ‘Mlađi Splićanin na motoru ih je zaustavio...‘

Piše Sandra Barčot
4. kolovoza 2024. - 22:16

Nakon što smo “snimili” naše drage goste, mlađu generaciju turista kako otuđuju znak na cesti za obavijest radova, na splitskoj Matejušci, sada smo otkrili i novu dodatnu zabavu mlađarije koja pohodi Split u potrazi za zabavom.

Izvade prometni znak i onda ga grupa po grupa premještaju iz ulice u ulicu.

Srećom, ovaj znak u našoj priči imao je i heroja, mladića na motoru splitskih registracijskih oznaka, koji je upozorio mladog Engleza da to baš i nije zabavno, pa je znak nedjelju jutro dočekao uz kontejnere za smeće u Starčevićevoj ulici.

image

Putešestvije jednog prometnog znaka

No idemo redom čuti priču naših sugrađana:

Iščupali prometni znak

- Subota, rano ujutro, još ni šest sati nije tuklo sa kampanela crkve Gospe od zdravlja, kada vidim grupicu mladića, negdje od 18 do 20, ma možda do 25 godina kako klimaju, njihaju prometni znak s oznakom “pješačka zona” neposredno kod restorana Index, iznad kazališta. Pitam ih šta rade, a oni u smijeh....Joke, joke na engleski, znači šala, šala... zezaju se mladi turisti s našim znakovima. I iščupali su ga, te odmah položili na pod. Ne znam što je bilo dalje – saznajemo od sugrađanke, koja je mladiće detektirala u subotu ujutro.

Prometni znak je stajao tako do subotu predvečer, i onda je druga grupa stranaca, krenula u nastavak priče – premještanje istog.

- Oni su ga dobacili stotinjak metara poviše, do butige sa okvirima slika, nešto niže o raskrižja Starčevićeve sa Gundulićevom ulicom. Gdje je ostao do nedjelje rano ujutro. No oko 8 sati ujutro, stigla je i nova grupa mladića, veselih, bučnih, sretnih, koji su u prolazu ulicom iz smjera grada prema Skalicama, uzeli taj znak i krenuli s njim dalje, prema sjeveru – kazuje nam stanar Starčevićeve ulice koji je sve promatrao sa svog balkona.

Krenulo premještanje

Prešla su njih četvorica sa znakom pod rukama, raskrižje, no tada ih je zaustavio Splićanin na motoru.

- Imao je kacigu no radi se o mlađoj muškoj osobi, koja je upozorila mladiće, kako baš i nije primjereno ukrasti prometni znak, pa ga nositi kao svoj trofej gradom u kojem su – gosti!

image

Nova zabava splitskih turista - premještanje prometnih znakova

Govori nam sugrađanin kako je eto jedino reagirao taj mladić na motoru, kojeg su stranci odmah i poslušali, odložili su prometni znak uz zeleni otok, poviše raskrižja Slavićeve sa Gundulićevom, naslonili ga uz kontejnere, gdje se i sada nalazi.

S nadom kako će ga valjda pokupiti odgovorni za prometne znakove i održavanje naših cesta Županijske ceste, te ga vratiti na mjesto.

I s još jednom nadom kako će i ovo raskrižje biti premreženo kamerama, jer vozači ne poštuju zabranu prometovanja suprotnim smjerom, a pješaci naravno prelaze van zebre, dok eto naši gosti ne samo što ne poštuju nas kao domaćine, već vandaliziraju i naše prometne znakove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 21:45