StoryEditorOCM
SplitBIVŠI ‘SHAKESPEARE‘

Kultni klub na splitskoj Zenti ponovno otvara, ali čini se da će se tamo plesati na drukčiju muziku nego ranije!

Piše SPLIT SD
2. srpnja 2024. - 08:35

Krajem godine počinje rekonstrukcija i obnova splitskog Doma mladih teška oko 20 milijuna eura, pd kojih je veći dio sredstava osiguran kroz ITU mehanizam Urbane aglomeracije Split. Obnova bi trebala trajati maksimalno dvije godine, pa je uoči tog velikog projekta Grad Split morao zbrinuti korisnike prostora koji djeluju unutar Doma.

Tako je gradonačelnik Ivica Puljak netom dodijelio Multimedijalnom kulturnom centru čak 11 poslovnih prostora, mahom u centru i širem centru grada, a za njih će plaćati samo troškove režija.

Između ostalog, koristit će i gradske prostore u Sinjskoj ulici, koje je godinama koristio HDZ. Udruge će se privremeno useliti i u Doversku, Dobrilinu, Odesku, Put Plokita, Gundulićevu...

Zamjenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić je za Dalmatinski portal najavio kako da im se ‘mora osigurati zamjenski prostor zbog rekonstrukcije Doma mladih‘. Preko MKC-a će ‘legalizirati‘ takav način davanja prostora udrugama. Osim toga, plan je da se ‘Kocka‘ preseli na Zentu, u bivši ‘Shakespeare‘, ‘O‘Haru‘ ili ‘Zentu‘, kako su se sve zvali klubovi koji su tamo djelovali u različitim vremenima. Svakako, poznato je da ‘Kocka‘ njeguje alternativni đir i daje prostor i domaćim alter bendovima, metalcima, njeguje taj neki underground đir, ali ipak najpopularnija događanja su im plesnjaci Ex-Yu i Trešija.

image
Nikola Vilic/Cropix

Također, Multimedijalni kulturni centar želi i nesuđeni Akvarij na Bačvicama, za što bi trebali i značajni iznos za uređenje. 

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 08:39