StoryEditorOCM
Splitstigla presuda

Maja Đerek se vraća u Banovinu, novi problemi za Puljka i Ivoševića? ‘Slabići koji se deklarativno bore protiv HDZ-a...‘

Piše T. Ga.
12. lipnja 2024. - 13:52

Bivša pročelnica za imovinu grada Splita, Maja Đerek, objavila je da je stigla odluka Službeničkog suda koji je očito presudio većinom u njenu korist. Znači, Đerek se vraća u Banovinu, ali ne na isto radno mjesto jer je ono u međuvremenu ukinuto ukidanjem upravnog odjela na čije čelo je bila izabrana putem natječaja, te je osnovan novi upravni odjel s drugim nazivom koji je dobio drugog pročelnika.

Dok nam Službenički sud nije odgovorio na upit poslan prije tjedan dana, prema podacima koje je nekim medijima dostavila Đerek, sud je poništio otkaz koji joj je dao njen šef i gradonačelnik Ivica Puljak tako da ju je sud oslobodio "optužbi" da je prekoračila ovlasti, odbila izvršiti zadaću i otkrila podatke s određenim stupnjem tajnosti.

S druge strane, sud je, prema istom izvoru, odlučio kako je Đerek nedoličnim ponašanjem naštetila ugledu službe jer je medijima otkrila identitet korisnika gradskog socijalnog stana, zbog čega je kaznio Đerek novčanom kaznom na vrijeme od 6 mjeseci u mjesečnom iznosu od 20 posto od ukupne plaće.

Povratak Đerek u splitsku gradsku upravo znači probleme za gradonačelnika Ivicu Puljka i njegovog zamjenika Bojana Ivoševića jer nakon suspenzije rado otkriva pojedinosti iz njihovog rada koje nisu niti malo ugodne za čelne ljude Splita, kao što je njena tvrdnja da je dogradonačelnik Ivošević sudjelovao u izradi pravilnika o dodjeli gradskih stanova i tako pogodovao svom ocu koji je korisnik takvog stana i prema novom pravilniku bi mogao ostati u stanu nakon umirovljenja ako postane nacionalni prvak drame. 

image

Bojan Ivošević

Nikola Vilić/Cropix

No, u svemu tome ni Đerek, koja se rado predstavlja kao zviždačica, iako je nepravilnosti u radu prijavila tek kada je dobila otkaz, nije potpuno nevina jer je i u slučaju Ivoševića progovorila tek nakon što je dobila otkaz, iako su je novinari o  tim pravilnicima i ranije pitali. Jedno je sigurno, a to je da se ona nikad ne predaje, već nastavlja svoju borbu, pa je u međuvremenu uspjela na drugom sudu srušiti taj novi pravilnik o dodjeli gradskih stanova. 

Za četvrtak (sutra) u 13 sati najavila je presicu ispred Banovine, na kojoj će, kako je objavila, govoriti o svojim daljnjim koracima i novim saznanjima.

O svemu se u srijedu oglasila na Facebooku. 

- Niti HDZ-ov službenički sud, niti otezanje od rekordnih deset mjeseci nisu bile dovoljne da potvrde teške i podmetnute optužbe na moj pročelnički rad. Dugo su HDZ-ovci tumbali kako mi namjestiti otkaz i tako mi zauvijek onemogućiti rad u javnoj službi.

No, argumenti, dokazi, ali i ogromna podrška od građana je učinila da nemaju šanse. Zahvaljujem svima VAMA i poštenom dijelu medija koji su objektivno izvještavali i nisu dopustili da se sve odvija u tami kako je to zamislio HDZ-ov Službenički sud.

Kako ipak ne bi prošla lišo, bilo je potrebno odrediti bilo kakvu kaznu. U tu svrhu je dobro poslužila alibi kazna - kažu da sam naštetila ugledu Grada.

Očito je HDZ-ovcima narušavanje ugleda Grada kada sam razotkrila i sprječavala njihove financijske malverzacije i mešetarenja gradskim nekretninama, što sam uspjela naplatiti u dva tjedna milijun kuna dugovanja u ime Grada ili što sam podnijela kaznene prijave protiv političara koji su podupirali besramnu krađu. Zato su oni ugledni građani.

Mojom suspenzijom je najviše profitirao upravo HDZ, a Puljak i Ivošević su teškim i dokazano lažnim optužbama na račun mojeg pročelničkog rada - sebe razotkrili kao slabiće koji se samo deklarativno bore protiv HDZ-ovih financijskih malverzacija. Njima na dušu i savjest.

HDZ i Puljak su uložili ogroman trud, jer su u međuvremenu kupili dovoljno vremena da koordinirano naprave reorganizaciju, sve s ciljem kako se ne bih mogla vratiti na mjesto pročelnice.

Paranoični strah HDZ-a i Puljka od nastavka započetih promjena te prokazivanja i sprječavanja manipulacija s gradskom imovinom - je prevladao. Toliko uloženog truda oko eliminacije obične gradske službenice koja nikad nije bila političarka niti je ikada bila u političkoj stranci - stoji u objavi Đerek.

image

Screenshot Facebook

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 13:53