StoryEditorOCM
Splitza cijelu godinu

‘Marijini obroci‘ na humanitarnoj večeri u Splitu osigurali tople obroke za 110 mališana u Africi. Svi možemo pomoći

Piše SPLIT SD
7. listopada 2024. - 15:39

Marijini obroci Hrvatska ove su nedjelje, 6. listopada, održali svečanu humanitarnu Večer povodom proslave 15 godina djelovanja na kojoj su građani Splita osigurali obroke za 110 djece tijekom cijele školske godine. Mnogobrojni donatori, podupiratelji, dobročinitelji, volonteri i svi zainteresirani ovim povodom okupili su se u Hotelu Park. 

Više od stotinjak gostiju pozdravilo je osnivača Marijinih obroka, Magnusa MacFarlane-Barrowa i njegovu suprugu Julie, zajedno uživalo u glazbenim izvedbama Petra Dragojevića, kantautorice duhovne glazbe Hanne Pohle Čeko i Papa benda na čelu sa Sanjom Ivančić te premijerno uživo prisustvovalo projekciji mini-dokumentarnog filma "Zrnca nade".

image

Prikazan je dokumentarni film "Zrnca nade"

Marko Čuljak

- Zahvaljujući velikom odazivu građana grada Splita tražilo se mjesto više u dvorani Grand Park A&B tijekom ovog humanitarnog događaja, kojem su prisustvovali župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, te članovi upravnog odbora Marijinih obroka Željka i Tihomir Markić.

Tijekom ove humanitarne Večeri svi prisutni su obraćanjem Magnusa MacFarlane-Barrowa upoznati s vizijom Marijinih obroka, trenucima osnutka same organizacije tijekom Domovinskog rata kao i današnjim izazovima u nekima od najsiromašnijih zajednica na svijetu, kojima Marijini obroci predstavljaju često jedinu nadu u bolje sutra - poručili su organizatori.

image

Među izvođačima bio je i Petar Dragojević

Marko Čuljak

Upoznati su i s trudom splitskih volontera, za koje iz organizacije kažu da neumorno daruju svoje vrijeme i talente, ali i kuhinjom koja je otvorena u Zambiji, a za čije su otvaranje zaslužni upravo građani Splita. 

- Svi zainteresirani su također upoznati s djelom volontera Marijinih obroka Split koji neumorno daruju svoje vrijeme i talente u gradu podno Marjana te s kuhinjom koja je otvorena upravo zahvaljujući velikodušnosti građana grada Splita i nosi naziv Split, Croatia, a nalazi se u Zambiji i hrani 348 djece. Sve prikupljene donacije tijekom humanitarne Večeri bit će usmjerene upravo u programe školske prehrane u kuhinji "Split".

image

Okupljenima se obratio i osnivač Marijinih obroka Magnus MacFarlane-Barrow

Marko Čuljak

Marijini obroci Hrvatska počeli su djelovati na području Hrvatske 2009. godine kao odgovor na nesebično darivanje i potporu koju su hrvatski građani primili od međunarodne globalne organizacije tijekom Domovinskog rata. Kako kažu iz Marijinih obroka, tijekom proteklih 15 godina hrvatski donatori su uz pomoć svojih novčanih, ali i volonterskih doprinosa, darujući svoje vrijeme i talente, otvorili 32 školske kuhinje u programskim zemljama poput Benina, Ekvadora, Malavija i Zambije. Čak 86.000 djece 2023. godine je zahvaljujući potpori hrvatskih dobročinitelja svakodnevno na svom mjestu obrazovanja primilo topli obrok.  Globalna organizacija Marijinih obroka svakodnevno hrani više od 2,4 milijuna djece u 17 zemalja diljem svijeta.

- Iz Marijinih obroka Dalmacija još jednom u ime sve djece Marijinih obroka zahvaljuju sponzorima humanitarne večeri: Splitsko-dalmatinskoj županiji, Hotelu Park, Petru Dragojeviću, Starom brendu, Biberonu, Muzeju Uja Škrip, Kamenom otoku Postira, Papa bendu, Hanni Pohle Čeko, Ballon houseu te svim volonterima i donatorima koji su svojim doprinosom omogućili organizaciju ove uistinu važne proslave za Marijine obroke Hrvatska.

Više informacija možete zatražiti putem elektroničke pošte info@marysmeals.hr ili pozivom na broj 01/5509 - 250. O radu i viziji Marijinih obroka možete pročitati OVDJE ili na društvenim mrežama Facebook i Instagram - poručili su organizatori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2024 15:39