StoryEditorOCM
Splitza jedne liker, za jedne rakija

Mila i Tonči Blažević iz Žrnovnice prave žesticu od zelenog zlata, dali su nam i recept: ‘Ovo radim iz čistog gušta, za nazdraviti, a ne ‘ubijat se‘, prodavati, zarađivati...‘

Piše Zoran Šagolj
17. svibnja 2022. - 21:42

Rade ih ih od svega mogućeg. Grožđa, šljiva, krušaka, dunja, malina, rogača, nema kojeg bilja i trava, ali rijetko od maslina, dalmatinskoga "zelenog zlata", toliko nam dostupnoga. Za jedne liker, za druge rakija, ali manje-više na isto dođe. Žestica ravna svim ostalim.

Ne bi se ni Mila i Tonči Blažević iz Žrnovnice upustili u pothvat da je slučajno nisu probali. Bilo je to prije nekoliko godina na Zlarinu.

– Moja vam je žena – kaže Tonči, inženjer po struci, inače široj javnosti poznat po političkom angažmanu u splitskoj gradskoj politici u dresu HSLS-a – po materi s otoka i mi smo gotovo svako ljeto otkad smo se upoznali tamo. I tako jedno jutro, po ustaljenoj navici, krenuli smo drmnuti jednu domaću za dobar dan ili, što oni tamo kažu, ubiti črva (crva). U tetinoj vitrini...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. studeni 2024 00:07