StoryEditorOCM
Splituhvatila ih policija

Mlađahni par lopova dobro se napljačkao po poznatim splitskim plažama. Nisu ni slutili tko ih je raskrinkao...

Piše SPLIT SD
17. srpnja 2024. - 11:45

Policijski službenici Druge policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad maloljetnicom i 23-godišnjakom provedenim zbog sumnje da su na splitskom području počinili 15 kaznenih djela Krađe i jedno kazneno djelo Računalne prijevare.

Naime, dana 15. srpnja u poslijepodnevnim satima policijski službenik koji se u to vrijeme nalazio izvan službe, na području plaže Ovčice uočio je dvije osobe, moguće počinitelje krađa s plaža.

Odmah po dojavi policijski službenici su na području Bačvica zatekli dvije osobe koje su odgovarale opisu. Utvrđeno je da se radi o maloljetnici i 23-godišnjaku kod kojih je pronađeno više mobitela i odjevnih predmeta, te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su u posljednjih desetak dana na području Bačvica, uglavnom s plaže iskoristili nepažnju i odsutnost vlasnika i otuđili torbe i ruksake s osobnim stvarima, novcem i dokumentima. Također je utvrđeno da su s otuđenom bankovnom karticom obavili i transakciju, a ukupno počinjena materijalna šteta se cijeni na više od 5500 eura - otkrili su iz splitske policije.

Protiv oboje je podnesena kaznena prijava nadležnom državom odvjetništvu, dok je 23-godišnjak priveden policijskom pritvorskom nadzorniku.    

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. kolovoz 2024 22:36