StoryEditorOCM
Splitu ‘požaru strasti‘

Na Marjanu vrije, ilegalni graditelji gube kontrolu. Do sada se živjelo mirno, i protuzakonito! Gdje je bila inspekcija?

Piše Sandi Vidulić
24. rujna 2024. - 21:59
Kad podivljaju pa razvaljuju rampe, napadaju zaposlenike Javne ustanove i postavljaju legendarna pitanja ‘Di si ti bio 91.?’, onda bismo baš rado znali gdje je državni inspektorat bio sva ova desetljeća dok se događala bespravna gradnja usred park-šumePaun Paunović/Cropix

Situacija na Marjanu prilično je uzavrela. Iako, srećom, šuma nije počela gorjeti, to se ne bi moglo reći za ljudske strasti. Posebno one bespravnih graditelja u park-šumi koji su se užarili do te mjere da bi se fizički obračunavali s onima koji im stoje na putu. Zadnje iz kronike eksplozivnih strasti je izuzetno bezobrazan napad nekolicine bespravnih graditelja na ravnatelja Javne ustanove za održavanje park-šume Marjan Marka Pejnovića, čuvara prirode i geodeta. Prijetnja službenoj osobi je krajnje nedostojna, a pitanje je što je sljedeće ako organi zaduženi za zaštitu reda ne budu primjereno reagirali i kaznili divljačko ponašanje.

Podsjetimo, nekoliko je puta ove godine automobilima probijena rampa. Nakon što je u siječnju probio rampu, Pejnović je oduzeo vinjetu bespravnom graditelju Dariju Alujeviću.

Divljačko probijanje marjanske rampe Splićaninu se obilo o glavu: cijeloj obitelji zabranjen ulaz vozilima u park šumu!

No, niti prije nisu cvjetale ruže između nove uprave Javne ustanove i vlasnika zemljišta. Na parceli na Kašjunima, gdje je bio izgrađen bazen s nadzemnom betonskom ogradom, za koji je pročelnica Županijskog odjela Marija Vuković rekla da je investitoru bila odbijena dozvola, zabranjivan je pristup čuvaru prirode i policiji da se sastavi zapisnik za bespravno izgrađeni bazen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2024 21:59