U nabrajanju kultnih splitskih radnji apsolutno je nemoguće zaobići “Kantun Paulina”, mjesto gdje se rodila ljubav između Splićana i ćevapa.
Mala radnja na kantunu kamene zgrade, u Matošićevoj, puno je više od puke ćevabdžinice. To je ritual koji se prenosi s koljena na koljeno. Recimo, blagdan svetoga Duje nije propisno proslavljen ako ne posjetiš “Paulinu” i barem pet minuta ne čekaš u redu.
Mjesto na drvenoj klupici ispred ulaza početkom svibnja gotovo je nemoguće uhvatiti. Ako si u inozemstvu i misliš na Split, a netko ti spomene ćevape, točno znaš gdje bi ih najrađe pojeo.
U “Pauline” se ćevapi desetljećima konzumiraju po splitski, s ajvarom i kapulom, tek posljednje vrijeme s kajmakom. Ponuda je uvijek ista - svježe meso i lepinje koje se tope u ustima....
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....