Koliko god ostatak grada bio pomodno dotjeran, na Peškariji, gdje ruke gradskih dekoratera nisu kačile anglizirane natpise i gigantske burele, najviše se osjeti tradicionalno, splitsko blagdansko raspoloženje.
Kupuje se, prodaje se, iako je hladno rukom se bez ustručavanja prevrću mokre ribe, rakovi, školjke i morske alge. Da vidimo kako ribarnica diše, najprije smo, kako je i red, svratili do urarske radnje Zlatka Ivulića. Doktora od ribe kojeg ne treba posebno predstavljati. Dao nam je prognozu što će se jesti narednih dana, i kako nikada do sada nije falio…
– Bakalar će ti bit zastupljen na stolu 90 posto. Sad zavisi oće li ga napravit na bjanko, bilo ili na brujet. Ali bjanko je čuveno. Meni se doma kuva bakalar, moči se tri dana, je li, od po kile to je za nas troje dovolj...
StoryEditorOCM
Splitreporterski đir
Na Peškariji se nije pitalo za cijenu, kupovala se sipa za 160 i lignje po 180! A evo i čemu nas je podučio jedan i jedini Doktor od ribe, legendarni Zlatko Ivulić...
23. prosinca 2018. - 14:44
trznica_ribarnica1-221218
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....