StoryEditorOCM
SplitŠok na Skalicama

Nedugo nakon objave liste ilegalnih objekata nestao štekat kultnog splitskog kafića. U njemu je uhićen Filip Zavadlav

Piše Mario Matana
31. srpnja 2024. - 20:59

Vlasnik ‘Borsalina‘, praktički legendarnog kafića na Skalicama, ipak se odlučio samostalno ukloniti zatvoreni štekat. Jer, taj ostakljeni dio lokala kakvog poznajemo već desetljećima, našao se na meti prvenstveno gradske uprave pod vodstvom komunalnog imperatora, pardon zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića, a posljedično i građevinske inspekcije.

image
Nikola Vilić/Cropix

Taj dio ‘Borsalina‘ koji se nalazi na javnoj površini bio je na popisu od 47 objekata na raznim lokacijama po gradu za koje se tražilo prioritetno uklanjanje. Kako kafić na Skalicama (inače nacionalno poznat i kao objekt u koji je svratio Filip Zavadlav nakon masakra u Varošu, gdje je konačno i opkoljen i uhićen) ionako nije sezonski orijentiran, a zarada od partijanera odnosno generalno turista je mizerna, tako su pored uklanjanja štekata ljeto odlučili iskoristiti za obnovu unutrašnjosti, ako je suditi po zatečenom stanju.

image
Nikola Vilić/Cropix

Koji stotinjak metara dalje još jedan kultni objekt je u crnoj knjizi Banovine, fast-food ‘Galina‘. Oni se za sada nisu odlučili na samostalno povlačenje, treba iskoristiti još poneku utakmicu, pripraviti štogod obroka...

image
Nikola Vilić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 17:35