StoryEditorOCM
SplitNa što ovo sliči?!

Nekad popularni fast food u centru Splita je pravo ruglo, u Gradu sliježu ramenima: ‘Poslali smo zahtjev...‘

Piše A. P.
15. lipnja 2024. - 09:32

Nad usjekom pruge u blizini Đardina i Realke već duže vrijeme stoje rugla od montažnih objekata koji nisu uklonjeni nakon što su zatvoreni. Točnije riječ je o ugostiteljskom objektu i fast foodu koji se nalazi u Ulici Čulića dvori koji kao da su zaboravljeni.

Grafiti, smeće, stare zahrđale ograde, vrlo lako mogu postati kulisa na fotografijama naših gostiju koji se odluče tim dijelom prošetati.

image
Nikola Brboleža/Cropix

Kada će ovaj dio grada ugledati svjetlo na kraju tunela odnosno kada će se zapušteni objekti ukloniti, ali i o čijem trošku, pitali smo Grad Split.

- Na predmetnoj čestici prije više od godinu i pol dana je uklonjeno desetak štandova, ali za kioske spojene u nizu čija je ukupna kvadratura veća od 15 metara četvornih Grad Split nije imao zakonske osnove za uklanjanje. Iz toga razloga je zahtjev za postupanje poslan na nadležnoj Građevinskoj inspekciji i ovisnosti o njihovom nalazu i rješenju trošak uklanjanja bi trebali snositi investitori.

Naime, radi se od o nizu spojenih kioska koji sada čini jedan objekt od stotinjak metara kvadratnih te je kao takav poslan na postupanje Građevinskoj inspekciji - odgovorili su nam iz Grada Splita.

image
Nikola Brboleža/Cropix
image
Nikola Brboleža/Cropix
image
Nikola Brboleža/Cropix
image
Nikola Brboleza/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 09:33