StoryEditorOCM
SplitLIPO SE ČASTE

Dogradonačelnik Kuzmanić HDZ-ovcu Budimiru na sjednici rekao da je debil, Ivošević ga podržao: ‘To je verbalni izlet...‘

Piše Mario Matana
23. rujna 2024. - 11:52

Verbalni obračun između HDZ-ovaca i gradske vlasti zaslužuje posebnih nekoliko redaka. Kao i obično, nema tu nevinih, ali pomalo bude neobično, čak i smiješno kada opozicija krene s optužbama da aktualni čelnici Grada Splita uhljebljuju i praktički ne rade ništa jer se ništa nije napravilo u ove tri godine njihove vlasti, e da bi onda, kad im ovi uzvrate, zatražili pauzu i ispred medija zakukali da je ovo ‘najniži oblik komunikacije vlasti‘...

Posebno ih je iziritiralo to što je vijećniku Budimiru dobačeno da je ‘debil‘. Iz prve se, očekivano, krimen za tu uvredu svalio na Bojana Ivoševića (to su potencirali i iz HDZ-a priopćenjem u kojem su naveli da je ‘vrijeme za novu radionicu‘), no to je ipak rekao drugi zamjenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić.

Njega su naime, kao osobu iz realnog sektora poduzetništva, posebno uzrujale (političke) optužbe HDZ-a upućene vlasti pa nije izdržao... S druge strane, prilično smireni i dobro raspoloženi Ivošević nam je kazao kako nije tako rekao, ali se u potpunosti slaže i podržava stav kolege. Ne, dobro, nije to rekao, ali kao da je:

- Smatram da je jedan verbalni izlet puno manje bitan od činjenice da HDZ-ovci brojne optužbe i izjave koje iznesu u vijećnici nisu u stanju ponoviti izvan nje, u strahu od tužbi - kazao je Ivošević.

Budimir: Vrijeme je za novu radionicu!

HDZ-ov gradski vijećnik Ivica Budimir se oglasio na Facebook profilu.

image

Ivica Budimir

Vojko Bašić/Cropix

U nastavku prenosimo što je poručio:

"VRIME JE ZA NOVU RADIONICU

Zamjenik se ruga osobama s teškoćama

Ne smeta meni što me dogradonačelnik vrijeđa na osobnoj razini, veća mi je muka što on kao "financijski stručnjak" dopušta gradu da plaća svaki mjesec 70.000€ više struje jer ne zna provest javni natječaj za javnu rasvjetu već tri godine!!!

Vijećnička pitanja su postala, izgleda, preosjetljiva za našeg gradonačelnika i njegove zamjenike.

Nakon tri godine nerada, praznih riječi i PR-a, nemaju više čime mazati oči građanima. Sve je jasno. Kad im ukažemo na propuste, na spomenuti nerad i nevjerojatnu nesposobnost - oni se ne mogu više kontrolirati. Politički nekorektno, građanski nepristojno, a ljudski "ne znaš što ćeš, pa vrijeđaš". Razina svađe na školskom igralištu, moj je tata jači od tvog tate.

#VrimeJe za još (barem jednu) radionicu. Premda, ruku na srce, ni ona prva nije dala neke rezultate..."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2024 12:44