StoryEditorOCM
Splitpiši propalo

Ivošević neće na sud zbog izjave o ‘maćanim‘ policajcima; razlog je bizaran, smijenjeni policijski šef ovo je pogriješio

Piše Split SD
14. svibnja 2024. - 15:46

Suđenje zamjeniku splitskog gradonačelnika Bojanu Ivoševiću za omalovažavanje i vrijeđanje policije, odnosno, rečenicu u kojoj je spomenuo da su policijski službenici maćani i da nisu normalni, završeno je prije no što je počelo, piše Dalmatinski portal. Viša sudska savjetnica zadužena za slučaj zaključila je da prekršajni nalog kojeg potpisuje smijenjeni šef Druge policijske postaje Ante Balov nije valjan. 

image
Duje Klarić/Cropix

- Neću vas uopće ispitivati, optužnom aktu nedostaju bitni elementi tako da ću obustaviti postupak. Nije uopće precizirano kome ste ovo rekli, niti je navedeno u obrazloženju - kazala je viša sudska savjetnica. 

S tom odlukom pohvalio se i sam Ivošević na svom Facebooku.

- Ide me u posljednje vrijeme. Obustavljan je postupak vezan uz događaje u Glagoljaškoj gdje me sad već smijenjeni načelnik II. PP teretio za vrijeđanje i omalovažavanje policijskih službenika jer nisam smatrao normalnim da policija svjedoči kaznenom djelu opisanom u KZ čl. 218. st. 1. bez reakcije i to dok djelo čini izvođač radova s 30 kaznenih prijava na izdržavanju uvjetne zatvorske kazne. Trenutni konto na sudovima 8:0 - naveo je zamjenik gradonačelnika.

image
Joško Šupić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 17:41