StoryEditorOCM
SplitMETEOALARM

Noćna nevera prešla preko Splita i u trenu donijela veliku promjenu, ali meteorolozi upozoravaju da nevremenu nije kraj

Piše Split SD
2. srpnja 2024. - 07:01

Nevrijeme koje je noćas oko 3 sata protutnjilo Splitom i širom okolicom, za razliku od sjevernih dijelova zemlje, srećom nije donijelo nikakve ekstremne meteorološke pojave, a time ni štete.

Unatoč pljuskovima kiše i naglim naletima vjetra, zbog čega su mnogi usred noć pohitali spuštati rolete i uklanjati sve ono što ljeti ostavljamo na otvorenome, nisu zabilježene bilo kakve posljedice. Kako doznajemo u Vatrogasnom operativnom centru Splitsko-dalmatinske županije, ni gasitelji nisu imali intervencija vezanih uz neveru, ništa od onoga što se zbiva u takvim situacijama: uklanjanje slomljenih grana s prometnica i vozila, ispumpavanje potopljenih prostorija...

Jedina promjena zbog koje će, vjerujemo, rijetki negodovati jest pad temperature zraka. Na mjernoj postaji na splitskom Marjanu jutros u 6 sati izmjerena su tek nešto manje od 23 Celzijeva stupnja, što je za čak pet stupnjeva manje nego jučer u istom terminu, čemu su pogodovali prolazak hladne fronte i "aktiviranje" lipanjske bure.

Sasvim dovoljno za ugodan san, što svakako treba iskoristiti, jer nakon današnjeg promijenjivog dana slijedi stabilizacija vremena i postupni porast temperatura koje bi se za vikend mogle popeti do pravih srpanjskih vrućina od 32 ili 33 stupnja.

No, do tada treba još pričekati, jer nastavak današnjeg utorka donosi još promljenjivih uvjeta, oblaka i vjetra, pa stručnjaci za područje Splita i okolice zadržavaju narančasti meteoalarm do kasnijeg poslijepodneva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 07:10