StoryEditorOCM
SplitPromjene u bolnici

Novi ravnatelj KBC-a Split samo što nije sjeo u vruću fotelju; otkrivamo tko će ga zamijeniti na čelu važnog odjela...

Piše Ivica Marković
5. rujna 2024. - 15:00

Vjerojatni budući ravnatelj KBC-a Split izv. prof. dr. sc. Krešimir Dolić od sutra više nije predstojnik Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Split.

Nakon dva mandata koja je vrlo kvalitetno i odgovorno odradio na tom Kliničkom zavodu, dr. Dolić se nije kandidirao za treći mandat. Na "njegovo" mjesto će "zasjesti" izv. prof. dr. sc. Tade Tadić, specijalist radiologije.

Inače, kada je u pitanju izbor novog ravnatelja splitske bolnice, važno je istaknuti da je prijava dr. Dolića na natječaju za ravnatelja, kako smo već pisali, jedina koja je pristigla u bolnicu.

image

izv. prof. dr. sc. Krešimir Dolić

Duje Klarić/Cropix

Stoga, sada preostaje da Upravno vijeće bolnice, koje broji pet članova, na svojoj sljedećoj sjednici koja će biti između 15. i 20. rujna odluči hoće li izabrati, odnosno ministru Berošu predložiti dr. Dolića za budućeg ravnatelja "splitske kuće zdravlja".

image

izv. prof. dr. sc. Tade Tadić

Privatni album

Ako budu u zraku najmanje tri ruke, prijedlog Upravnog vijeća ide "na stol" Berošu koji će tada odlučiti hoće li prihvatiti dr. Dolića kao novog ravnatelja ili ne. Ukoliko prijedlog stigne do Beroša, zaista je teško za očekivati kako ga Beroš neće prihvatiti za novog ravnatelja, jer nijedan dosadašnji ministar, nikada nije odbacio prijedlog splitske bolnice za imenovanjem nekog od bivših ravnatelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:49