StoryEditorOCM
Splitžalosna slika grada

Od ovog videa doći će vam muka; Split je odvratno šporak, a građani su ogorčeni: ‘Žohari su među dicom!‘; ‘Sve smrdi‘

Piše Frano Kiso
11. srpnja 2024. - 19:45

Gotovo da nema dana da na elektroničku adresu naše redakcije ne pristigne neka zabrinuta dojava naših čitatelja koji diljem Splita pronalaze prekrcane kontejnere i polupodzemne spremnike te glomazni otpad oko njih.

Ne samo da su takvi prizori žalosna slika koju šaljemo u svijet preko turista, već je riječ i o zdravstvenom problemu koji bi mogao početi nanositi ozbiljnu štetu Splićanima.

Odlučili smo obići grad i provjeriti kakva je situacija na terenu, no nismo se previše namučili jer nas je na gotovo svakom koraku dočekao komunalni nered.

Ove pretjerano visoke temperature su dodatno pojačale toksični smrad koji je počeo privlačiti mnoge nametnike. Žohari, štakori, mušice... Oko splitskih kontejnera se počeo razvijati jedan sasvim novi ekosustav sa životinjama koje nitko ne želi vidjeti previše blizu ljudi.

Pitali smo građane što misle o ovoj situaciji sa smećem, a svi su redom bili - zgroženi. Neki su vidjeli problem u tome što gradska ‘Čistoća‘ nedovoljno brzo čisti odlagališta, dok su drugi uperili prstom u nemarne sugrađane. Sreli smo i jednog lokalnog političara, a cijelu reportažu pogledajte u priloženom videu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. kolovoz 2024 11:24