StoryEditorOCM
SplitSRAMOTNO

Ovo je prolaz u poznatoj splitskoj zgradi punoj poslovnih prostora i stanova. Predstavnik stanara: Piju i uriniraju...

Piše A. P.
27. rujna 2024. - 08:21

Gadljivo. Riječ je to kojom slobodno možemo opisati prolaz u zgradi Muslimanke, poznate zelene zgrade u Ulici Domovinskog rata, između kućnih brojeva 43 i 45. Strop je u raspadajućem stanju i selotejp na nekim mjestima jedino drži letvice da ne bi pale prolazniku po glavi. 

Stepenice su nekoć bile zatvorene metalnim ogradama i tek sada kad ih više nema se otkrilo u kakvom su one stanju. Šporke su i prepune smeća, a ništa bolje stanje nije ni ispred praznih poslovnih prostora. 

image
Čitatelj

O derutnom stanju prolaza pisali smo i u ožujku 2024. godine, a možemo primijetiti da ama baš ništa nije išlo na bolje. Samo je u sve gorem stanju. 

Pogledajte kako su ‘stručnjaci‘ sanirali strop u prizemlju poznate splitske zgrade; zgrozit ćete se kad dignete glavu...

A riječ je o zgradi u prilično skupom dijelu grada, a baš u ovoj zgradi se garsonijerica u prizemlju, nastala iz poslovnog prostora, prodaje za vrtoglavih 145.000 eura. A u istoj zgradi, u blizini smrdljivog i šporkog prolaza već godinama djeluje privatna pekara, poznati salon muške odjeće Mister Mot, praonica rublja, nekoliko frizerskih salona, trgovina, poduzeće, kafići, krojački obrt, dvorana Jehovinih svjedoka... 

Ima li nade da se stvari napokonu pokrenu i da se prolaz sanira i očisti, pitali smo Veljka Vukovića, predstavnika stanara zgrade na kućnom broju 43.

- Svjesni smo problema i radimo na njegovom rješavanju. Taj prolaz je u suvlasništvu cijele zgrade, znači kućnih brojeva 43, 45 i 47, ali i poslovnih prostora koji se nalaze poviše garaže. Nažalost, sredstva iz pričuve koja imamo su dovoljna jedva za tekuću problematiku tako da moramo pronaći rješenje za ovo. Trenutno smo u fazi prikupljanja ponuda za sanaciju tog prolaza, ali znate kako to ide. Neki stanari su za, neki govore da oni ne koriste taj prolaz i slično. Nažalost, ne ide preko noći, ali radimo sve kako bi to riješili - kazao nam je Vuković.

Istaknuo je da se prvo trebaju riješiti golubova koji su se smjestili u pukotine stropa, a onda i sve sanirati. 

- Skale koje vode u garažu su prepune smeća. U večernjim satima imamo i problem ljudi koji tu piju i onda uriniraju okolo. Samo za čišćenje tih skala tražili smo ponudu od četiri tvrtke, a samo jedna nam je odgovorila i kazala da to košta 350 eura. Ali nije poanta, samo očistiti jer će za mjesec dana biti isto stanje. Svi se moramo uključiti i jedino zajedničkim snaga možemo to riješiti - za kraj nam je kazao Vuković. 

image
Čitatelj
image
Čitatelj
image
Čitatelj
image
Čitatelj
image
Čitatelj
image
Čitatelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 08:22