StoryEditorOCM
Splitunatoč pražnjenju

Pogledajte ove sramotne prizore u centru Splita; šef ‘Parkova‘ našao je krivca: ‘Sakupljači boca, ponekad vrane...‘

Piše Petra Klarić
4. srpnja 2024. - 19:25
U središnjem gradskom parku pojedinci gotovo svakodnevno razbacuju smećeČitatelji/Slobodna Dalmacija

Od čitatelja smo dobili fotografije razbacanog otpada oko kontejnera u splitskom Đardinu. Ponovno se radi o djelu nekolicine neodgovornih građana, a više o ovom problemu saznali smo od Siniše Gašparevića, direktora "Parkova i nasada".

On nam je kazao da je itekako upoznat sa situacijom u Đardinu, koja se redovito ponavlja unatoč činjenici da se na toj lokaciji kante prazne dva puta dnevno. Kako se može vidjeti na slikama koje su nam poslali čitatelji, razlog za razbacivanje otpada nije to što su kante prepunjene, dapače, one su poluprazne.

- Sakupljači boca prevrnu cijelu kantu u potrazi za bocama, a otpad ponekad znaju razbacati i vrane - kazao nam je Gašparević.

image

"Sakupljači boca prevrnu cijelu kantu u potrazi za bocama, a otpad ponekad znaju razbacati i vrane"

Čitatelji/Slobodna Dalmacija

Čini se da za razbacivanje otpada nisu zaslužni samo ljudi, ali svakako treba naglasiti da otpad ne treba razbacivati jer se radi o središnjem gradskom parku okruženom brojnim važnim znamenitostima. Nije lijepo da ovakve scene narušavaju ugled Splita kao destinacije, a istovremeno nije primjereno ni da domaći žive okruženi razbacanim smećem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 19:44