StoryEditorOCM
Splitpronašli su je

Policija jutros privela ženu koja je pljunula Kineskinju u Splitu; ‘Ona vrijeđa sve, najbolje ju je zaobići‘

Piše Marko Didić
11. kolovoza 2024. - 10:22

Ženska osoba iz Splita u dobi od 43 godine koja je pljunula kinesku turistkinju sredinom lipnja ove godine u trgovini Konzum na Zapadnoj obali u Splitu, a kasnije i njenog momka, trenutno je na policijskoj obradi.

Pronađena je jutros i dovedena u Prvu policijsku postaju te će se tek nakon toga znati koje i kakve prijave će ići protiv nje.

Policija je također u subotu pronašla i Kineskinju i utvrdila njen identitet, ali ona do sada nije odgovorila na poruku koju je dobila od strane policije koja pokušava stupiti u kontakt s njom.

Kineskinja u Splitu doživjela odvratan rasistički napad: Rekla mi je da sam žuto go**no i pljunula me u lice! A onda...

Kineskinji pljunutoj u Splitu pljušti podrška sa svih strana, sve je došlo i do nje. Nude joj i besplatan smještaj...

Trenutno policija ima samo njena dva videa objavljena na TikToku gdje se jasno vidi da Splićanka vrijeđa, a potom i pljuje njezinog dečka, dok je Kinskinja sama rekla da rasističke izjave "žuto govno" a potom i pljuvanje u trgovini Konzum nije snimila jer se nije nadala da bi joj se tako nešto moglo dogoditi dok je razmišljala hoće li kupiti običnu ili zaslađenu vodu.

@empathicweeb The police did nothing. The employees at the supermarket did nothing. So I hope the power of the internet can do something.  #notoracism #splitcroatia ♬ original sound - EmpathicWeeb

Također iz policije doznajemo da prema OKC-u (Operativno komunikacijskom centru) nije bilo zabilježenih poziva oštećene, ali se pregledavaju još uvijek pozivi prema Centru 112. Kineskinja je i sama rekla da je zvala broj 112.  Kineskinja se još nije javila splitskoj policiji koja za sada s njom nema povratnu komunikaciju no to ne znači da će policija raditi manje ažurno jer se na snimci se sve jasno vidi, visoke je kvalitete i snimljena je iz neposredne blizine.

Bilo bi dobro da se Kineskinja javi jer kontakt i poruku od splitske policije na svom profilu ima, a tada bi se detaljno rasvjetlilo i to prvo pljuvanje i rasističko vrijeđanje.

Ne vjerujemo da nije zainteresirana za kazneni progon osobe koja joj je govorila da je "žuto govno" i "nisi dobrodošla ovdje."

@empathicweeb Replying to @luka brasi THERE IS NO FULL VIDEO BECAUSE I DID NOT EXPECT TO GET SPIT ON WHILE BEING IN A SUPERMARKET. AND MY BRAIN DID NOT REACT FAST ENOUGH TO PULL MY PHONE OUT ABD START FILMING WHILE SHE WAS INSULTING US.  #splitcroatia #storytime ♬ original sound - EmpathicWeeb

Kada smo prvi jučer objavili ovu priču javili su nam se mnogi Splićani koji kažu da znaju ženu sa snimke jer da vrijeđa i njih na potezu od Matejuške do Zapadne obale gdje je se uglavnom može vidjeti.

- Ona vrijeđa sve i nađe povod za svašta, ti povodi su u njenoj glavi. Kineskinji je našla povod što je druge rase, nekome će naći nešto drugo. Split ispade osramoćen nakon ove priče, a ta žena ne vrijeđa Kineskinju nego i nas domaće - rekoše mi dvije muške osobe u dobi srednjih godina koji dodaju da je ovu osobu najbolje zaobići.

Dozanjemo da 43-godišnjakinja ima oko petnaestak što kaznenih što prekršajnih prijava sa elementima nasilja i očigledno je i od prije jako dobro poznata policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 16:51