StoryEditorOCM
Splitotišao je moj ljube

Poznata poduzetnica i hrabra majka oprostila se od supruga Ivana Orlovića: ‘Imala sam sreću koju rijetko koja žena ima‘

Piše A.Vl/JL
18. srpnja 2024. - 12:21

Vlasnica Harfe, izdavačke kuće iz Splita, te autorica nagrađivane web aplikacije ‘Pametnica‘, ali i majka djeteta s poteškoćama Irena Orlović na Facebooku se oprostila od voljenog supruga Ivana.

- Otišao je moj ljube. Ja sam imala sreću koju rijetko koja žena ima. Provela sam skoro 30 godina s ovim divnim bićem. Toliko ljubavi, sreće, smijeha i podrške koliko sam dobila može trajati još za sto života.

Ostavio mi je u nasljeđe najveće bogatstvo - našeg anđela Matu i dva predivna sina kroz koje on nastavlja živjeti sa mnom. Potrudit ću se živjeti njegove visoke vrijednosti kako bi moja djeca kroz mene i dalje vidjela svog tatu.

Premda njegovo tijelo nije s nama više, onaj koga nosimo u srcu nikad ne može umrijeti. Život je čudna priča. Volite se, ljubite i grlite na najjače jer već sutra može doći kraj, napisala je u emotivnoj poruci.

Irena Orlović je zaštitno lice izdavačke kuće Harfa, a u izdavaštvo je krenula iz želje da prevede sve knjige koje su njoj pomogle kao majci djeteta s poteškoćama u razvoju. Suprug Ivan bio joj je velika podrška privatno i poslovno.

Godine 2016. proglašena je poduzetnicom godine u kategoriji socijalnog poduzetništva na natječaju u organizaciji Udruge poslovnih žena Hrvatske "Krug", piše Jutarnji list.

Autorica je nekoliko inovativnih igara za poticanje ranog intelektualnog razvoja djece i savjetnica NLP psihoterapije. napisala je i terapeutsku slikovnicu “Djevojčica i sreća” koja osnažuje djevojčice i žene, a redovito organizira i vodi radionice koje, među ostalim, osnažuju roditelje.

image
Dragan Matic/Cropix

Uz sve to, otvorila je prije nekoliko godine privatnu dvojezičnu osnovnu školu koja se, uz kurikulum koji propisuje Ministarstvo, odvija na poseban način. Smještena je na splitskom Poljudu u samostanu svetog Ante. Irena i suprug Ivan bili su u svibnju gosti konferencije u organizaciji Novak Đoković fondacije, gdje je ona održala predavanje "Mentalno snažno dijete" i "Kako osnažiti tinejdžera da njeguje svoju autentičnost".

Irena i Ivan roditelji su troje djece.

image
SD
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 15:38