Žut od limuna, narančast od klementina, zelen od kivija, zlatan od kapule, omotao se Pazar u vonj dimljenoga mesa, topao od smijeha i ćakule, dovikivanja i duboke filozofije, pa naoko smiren ispraća ovu i dočekuje novu godinu.
Žut od limuna, narančast od klementina, zelen od kivija, zlatan od kapule, omotao se Pazar u vonj dimljenoga mesa, topao od smijeha i ćakule, dovikivanja i duboke filozofije, pa naoko smiren ispraća ovu i dočekuje novu godinu.
Điradu počinjemo kod oraha i mendula, premda je vrime od kolača prošlo, još se uvik svima kućom vuku oni od Božića. Ivanka Barada nam objašnjava razliku između sumporanih suhih smokava i onih kojima je jedini konzervans - more.
- Ljudi uvik “kupuju” očima! Ono što im je ljepše to im je primamljivije, razumljivo, a nije uvijek tako. Recimo, baš ove smokve koje su oprane u moru i potom sušene su slađe od ovih koje se posipaju sumporom da ih se zaštiti od mušica - objašnjava nam Trogirka, koja straha od dolaska 2023. nema...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....