StoryEditorOCM
SplitPrva reakcija

Puljak se prvi put oglasio oko odluke u slučaju Maje Đerek: ‘Ona je jedina koja je od suda dobila takvo rješenje...‘

Piše P. K.
13. lipnja 2024. - 11:36

Gradonačelnik Ivica Puljak po prvi se put oglasio nakon što je Službenički sud u Splitu odlučio da se Maja Đerek vraća u Banovinu. Puljak kaže da je ovo prvi put, barem po njegovim saznanjima, da je jedna gradska službenica dobila rješenje o težoj povredi službeničke dužnosti. 

- Gospođa Đerek je jedina službenica, koliko ja znam, u dugom nizu godina koja je od suda dobila rješenje o težoj povredi službeničke dužnosti. Sud je umjesto našeg prijedloga da se udalji s posla preinačio kaznu u novčanu i odlučio da se vrati na posao. Mi ćemo poštovati odluku suda - kratko je poručio Puljak.

Podsjetimo, Maja Đerek bivša je pročelnica Upravnog odjela za imovinu Grada Splita, a u srijedu je objavila da je Službenički sud presudio u njenu korist, barem većinski. Ona će se sada vratiti u Banovinu, ali ne na istu poziciju jer je ona prestala postojati podjelom njenog nekadašnjeg odjela na dva nova - Upravni odjel za imovinsko-prave poslove i izgradnju i Upravni odjel za stanovanje i poslovne prostore.

Maja Đerek se vraća u Banovinu, novi problemi za Puljka i Ivoševića? ‘Slabići koji se deklarativno bore protiv HDZ-a...‘

No, sud je istovremeno odlučio i da je Đerek svojim ponašanjem naštetila ugledu službe, i to otkrivanjem identiteta korisnika gradskog socijalnog stana. Za to joj je propisana novčana kazna u iznosu od 20 posto ukupne plaće kroz period od šest mjeseci.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 11:36