StoryEditorOCM
Splittreći nastavak

Rat bivših drugova! Matijević: Barbir je za mene otužna pojava na splitskoj političkoj sceni, nek me tuži ako sam lagao

Piše SPLIT SD
19. lipnja 2024. - 13:10

Nastavlja se prepirka nekadašnjih stranačkih kolega Davora Matijevića i Damira Barbira. Matijević je Barbiru odgovorio na istup koji je, kako kaže Matijević, pun kleveta. Ipak, dodaje da ga neće tužiti jer je za njega, stranku i grad on nebitan. Iznio je okolnosti koje su prethodile Barbirovom izlasku iz stranke.

- Barbira izbjegavam komentirati jer je njegova politička uloga poprilično otužna i razumijem ga da se na sve moguće načine pokušava “oprati” zbog onog šta je napravio.

Nakon ponovljenih izbora 2022.nas je doslovno nagovarao i molio da se “dogovorimo” s Puljkom jer da nam je to trenutak kad možemo namiriti naše ljude kroz Nadzorne odbore, da ćemo dobit predsjednika Gradskog vijeća i da on može razgovarati s gradonačelnikom jer ima puno bolji odnos sa njim nego ja. Spominjale su se osiguravajuće kuće preko koji se mogu kroz dogovorene police dobivati bonusi, a bilo je i još puno lipih priča koje je on nudio ispričat.

image
Vojko Bašić/Cropix

SDP je odbio ikakvo uvjetovanje koalicije sa Puljkom te smo ga odlučili podržati bez ikakvih uvjeta, ali i pozicija sto je izglasano na Gradskom odboru na kojem je bio prisutan i Peđa Grbin koji me do samog glasanja molio da ipak ništa ne izglasamo i ne formaliziramo kao odluku.

Nakon takve odluke Barbir je bio vidno razočaran i rekao je kako sam pogriješio jer je puno lakše bit dio vlasti i da bi to bilo motivirajuće za naše članove.

Kad su raspisani unutarstranački izbori nakon razgovora s članstvom odlučio sam se kandidirati za predsjednika. Da je bio iti malo hrabar mogao se protukandidirati, ali on je podvio rep i poput uvrijeđene mlade prestao se svima javljat na telefon. Čim sam Barbira obavijestio o svojoj kandidaturi Peđa Grbin mi šalje glavnog tajnika da razgovara sa mnom i da me razuvjeri jer mu je Barbir osobno jako bitan.

Tajniku sam rekao da neću odustat pod cijenu izbacivanja i tu smo završili razgovor.

Nakon mjesec dana Peđa Grbin Barbira zapošljava u stranci, daje mu novu funkciju kako bi ga “oraspoložio”. Grbin mi je osobno rekao da je to napravio da se Damir smiri i da ga pustimo sad malo jer je povrijeđen, ali da će on preuzet na sebe da komunicira s njim ako bude problema i da će on sve riješit.

image
Nikola Vilić/Cropix

Svoju trgovinu sa Puljkom Barbir ipak realizira pola godine nakon unutarstranačkih izbora. S nama je sudjelovao u donošenju odluke da uvjetujemo način dizanja kredita, ali na sjednici se naglo predomisli i glasao kako glasao. Pljunuo je na SDP i postao još jedan politički žeton.

Barbir je za mene otužna pojava na splitskoj političkoj sceni i to je razlog zašto izbjegavam komentirati njegove budalaštine. U njegovom istupu je toliko kleveta, ali ga neću tužit jer je nebitan, kako za mene tako za stranku, a još vise i ovaj grad. Njega pak pozivam da prvi put u životu nađe hrabrosti i ponaša se kao muškarac, bez tutorstva Grbina ili Puljka, te me tuži za klevetu ako sam išta iz ovog teksta lagao. Bit će mi zadovoljstvo sve ovo dokazati i na sudu.

Do tada, neću se više osvrtati na njega niti PR uratke koje mu piše Puljkov medijski savjetnik - napisao je predsjednik splitskog SDP-a.

image

Status Davora Matijevića

Screenshot/Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2024 13:11