StoryEditorOCM
Split‘poput magle‘

Šef splitskog HDZ-a optužuje Puljka za lažna obećanja: ‘Grad prodaje parcelu na kojoj planira graditi stanove za mlade‘

Piše Split SD
19. rujna 2024. - 18:54

Šef splitskog HDZ-a Tomislav Šuta u svom novom priopćenju poručuje kako su se nad Split nadvila lažna obećanja Ivice Puljka. Reagirao je nakon što je danas gradonačelnik potvrdio kako će se na Mejašima graditi oko 50 stanova za priuštivi najam.

- Lažna obećanja Ivice Puljka nadvila su se nad ovaj grad kao magla zbog koje ne vidi da Grad istovremeno prodaje parcelu na kojoj navodno planira graditi. Javno sam upozoravao gradonačelnika da je prodaja dragocjenog gradskog zemljišta u suprotnosti sa stambenim potrebama mladih i njegovim obećanjima o priuštivoj stanogradnji.

Puljak pred izbore časti podstanare! Otkrio gdje niče nova zgrada: ‘Korak smo do gradnje 50 stanova za priuštivi najam‘

Naravno, Puljak je to upozorenje ignorirao i u proračunu za aktualnu godinu pod stavkom prihoda od prodaje naveo i predmetno zemljište na Mejašima. Sada na tom istom zemljištu najavljuje gradnju i pritom najavljuje kupnju susjednog. Da nije tužno, bilo bi smiješno.

Da se Puljak uistinu mislio baviti priuštivim stanovanjem, bavio bi se u ove 3 i pol godine mandata. Jedino što Puljak uspješno gradi su Potemkinova sela, a danas se po tko zna koji put zapetljao u vlastite laži. Nula metara cesta, nula stanova za priuštivi najam, to je Puljkov mandat i to građani dobro znaju.

Uskoro ćemo predstaviti prijedlog modela i konkretni projekt stanogradnje na nekoliko lokacija u Splitu. Realan i ostvariv model kroz koji će nekoliko tisuća građana doći do željenog krova nad glavom, dijelom kroz kupnju, dijelom kroz dugoročni najam stana - najavio je Šuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 18:55