StoryEditorOCM
Splitevo što kažu

Splićani ispalili zbog kazni za parkiranje, iz Grada poručili: Zelena površina bila bi zelena da je ne uništavaju auti!

Piše A. P.
5. rujna 2024. - 23:01

Stanari stambenih zgrada pokraj hostela Dujam na Bolu nedavno su ispalili kad su ih na automobilima parkiranim na zemljanoj površini uz pločnik dočekale kazne od 130 eura. 

- Godinama tu parkiramo i do nedavno na tom području nisu kažnjavali, ali praksa se promijenila. Postoje dvije zemljane površine na kojima parkiramo. Zapuštene su, a jedna je cijela obrasla. Ta jedna koja je cijela obrasla ima i kao nekakav putić, al iskreno se ne sjećam kada su to gradske službe sredile i podšišale.

Nedavno je susjeda dočekala kazna i to paprena. I neki turisti su dobili kaznu jer ne znaju da tu ne smiju parkirati. Nije mi jasno zašto ne stave znak zabrane parkiranja ili nisku ogradu kao i u drugim dijelovima? Pa nek nešto posade i nek ta površina postane zelena - požalio nam se Splićanin.

image
Čitatelj

Kaže i ovako nemaju gdje parkirati, a sada su i izgubili tih nekoliko dragocjenih parkirnih mjesta.  

Planira li se navede površina ograditi i zazeleniti, pitali smo Grad Split. 

image
Čitatelj

- Zelena površina bila bi zelena da se ne uništava vozilima. Ne postoji zakonska obveza po kojoj bi se ta površina trebala ograditi, niti je smisao da se cijeli grad ograđuje zbog neodgovornih pojedinaca. To je eventualna krajnja mjera na lokacijama gdje kazne ne poluče rezultat - odgovorili su nam iz splitske gradske uprave. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:48