StoryEditorOCM
SplitMLAD I POKVAREN

Splićaninu pao mrak kad su mu došli računi za pretplatničke ugovore koje nije sklopio, a onda se klupko odmotalo

Piše Frano Kiso
8. siječnja 2024. - 12:42

Policijski službenici Prve policijske postaje Split javljaju da su dovršili kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je na štetu 64-godišnjaka ostvario obilježja kaznenih djela „Prijevara“ i „Zlouporaba osobne isprave“.

Naime, nakon što je od oštećenog 64-godišnjaka zaprimljena prijava da je nepoznata osoba bez njegovog znanja, zaključila pretplatnička ugovora s dvije različite tvrtke koje se bave pružanjem telekomunikacijskih usluga, započeto je kriminalističko istraživanje.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 20-godišnjak na još neutvrđeni način pribavio osobne podatke oštećenog, a potom je s unaprijed smišljenom prijevarnom namjerom i u cilju stjecanja protupravne koristi, s dva različita operatera zaključio pretplatničke ugovore uz koje je dobio i mobitele, a koje je naknadno prodao trećoj osobi, te je na taj način ostvario obilježja kaznenih djela „Prijevara“ i „Zlouporaba osobne isprave“.

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma kojeg koristi 20-godišnjak, a pronađeno je i oduzeto nekoliko mobilnih aparata i SIM kartica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 03:44