StoryEditorOCM
Split‘Ovo je gadljivo...‘

Splićanka je kuma na vjenčanju pa se raspituje koliko eura treba staviti u kuvertu. Nastao teški fajt u komentarima...

Piše SPLIT SD
26. rujna 2024. - 11:43

U Facebook grupi "Mame Splitsko-dalmatinske županije" jedna je žena napisala da je uskoro kuma na vjenčanju pa se pita koliko novca treba dati u kuvertu ako na vjenčanje idu ona i muž. Odgovori koje je dobila raznoliki su, ali neki su joj sugerirali iznose i do 1000 eura.

- Uskoro sam kuma na piru i zanima me koliko je sad u redu dat u kuvertu, idemo samo ja i muž. MOLIM DA ME SE ZAOBIĐE KOMENTIRANJE ‘SVATKO DAJE KOLIKO MOŽE‘

image

Objava zabrinute kume

Screenshot/Facebook

Možete mi i u inbox javit ako ste nedavno imali pir koliko ste dobili od kumova i jeste li zadovoljni iznosom - napisala je.

Odgovori koje je dobila uglavnom se kreću između 300 i 1000 eura, a neki uz to sugeriraju da kuma plaća buket, tortu... Doduše, također kažu da sve ovisi o dogovoru jer smisao kumstva treba biti povezanost i podrška, a ne novac.

- Mislim, gadljivi su mi komentari 1000 €, znači ako ste kuma na piru, sigurno osoba kojoj ste kuma zna vaša primanja. Ako nemate velike mogućnosti, svaki poklon koji je od srca je velik. To je jedino bitno, nije vas izabrala da joj nosite skupe poklone. Dajte koliko možete - sugerirala je jedna komentatorica.

image

Jedan od komentara

Screenshot/Facebook

- 1000 eura??? Meni je to previše.

- Ja mislim da je 400-500 EUR skroz ok. Mi smo prije skoro 10 godina dobivali i poklone i kuverte. Od kumova poklone i super su mi bili pokloni, dandanas u upotrebi - kazala je druga.

- Kuma bi "trebala" platit djevojačku, buket, i 5 stoja... Naravno da nije malo, ali nije svaki dan pir, planira se i zna se za njega mjesecima, nekad i godinu ako ne i više ranije, odma se zna ko je kuma ili kum - napisala je treća.

Pa, iako neki sugeriraju iznose koji su za velik broj ljudi neprihvatljivi, ne zato što ne žele to platiti, već si to jednostavno ne mogu priuštiti, čini se da postoji konsenzus da svatko da koliko može, u dogovoru s mladencima. Ne treba škrtariti, ali ni davati iznose zbog kojih ćete se dovesti u financijske neprilike.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2024 12:01