StoryEditorOCM
SplitPIJANI, BEZ DOZVOLE

Splitske ceste su zadnjih dana pune policijskih patrola, ali ‘kamikaze‘ ne mare. Jedan je kamiondžija odnio ‘pobjedu‘

Piše split sd
29. kolovoza 2024. - 20:07

Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske posljednja 24 sata imali su pune ruke posla.

U Hrvacama su jučer policijski službenici zaustavili kamion s prikolicom tzv. "šticar" za drva jer je prolazio cestom gdje je promet zabranjen. Kamionom je upravljao 50-godišnjak.

Obzirom na uočene nedostatke upućen je na izvanredni tehnički pregled gdje su temeljem obavljenog pregleda na stanici utvrđeni veći nedostaci, ukupno njih 12 na kamionu, a 6 na prikolici. Isključen iz prometa, te su mu privremeno oduzete registarske pločice.

Protiv 50-godišnjaka će biti podnesene prijave zbog postojanja sumnje u počinjenje prometnih prekršaja i to iz čl.194 - zbog upravljanja cestom gdje je zabrana i čl. 236 - zbog tehničke neispravnosti odnosno nedostataka.

U Makarskoj je jučer na nadležni Općinski prekršajni sud priveden 22-godišnji strani državljanin koji je dana 27. kolovoza upravljao vozilom pod utjecajem alkohola i ugrožavao sudionike u prometu.

Mrtav pijan turist uputio se magistralom iz Makarske, policija ga jedva uhitila tek u Baškoj Vodi. Donosimo detalje

Nadležni Općinski prekršajni sud 22-godišnjaku je izrekao 15 dana kazne zatvora, 820 eura novčane kazne, te zaštitnu mjeru zabrane korištenja vozačke dozvole svih kategorija u Republici Hrvatskoj u trajanju od šest mjeseci.

Policijski službenici su jutros oko 4 sata na području Splita zaustavili vozilo kojim je upravljao 54-godišnjak. Utvrđeno je da upravlja vozilom, iako mu je oduzeta vozačka dozvola zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova, također je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola (0,67 promila).

Uhićen je i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja alkohola s obzirom na to da je postojala bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja. Danas će uz optužni prijedlog biti priveden na sud.

Jutros, 29. kolovoza 2024. godine, oko 1 sat na području Solina policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 45-godišnjak.

Alkotestiran je i izmjerena mu je koncentracija od 1,68 g/kg. Smješten je u prostorije policije do prestanka djelovanja alkohola zbog bojazni da će nastaviti s činjenjem prekršaja. Protiv vozača će biti podnesen optužni prijedlog sudu.

U Gatima su sinoć policijski službenici zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 26-godišnjak za kojeg je utvrđeno da upravlja vozilom iako mu je vozačka dozvola oduzeta i ukinuta te iduće dvije godine ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole s obzirom na to da se radi o višestrukom recidivistu u činjenju težih prometnih prekršaja.

Doveden je u službene prostorije, vozilo je oduzeto, a vozač će danas uz optužni prijedlog biti odveden na sud.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 07:57