StoryEditorOCM
SplitDAN ODLUKE

Splitski KBC će u ponedjeljak konačno predložiti novog ravnatelja. Favorit je jasan, no presudit će ministar Vili Beroš

Piše Ivica Marković
13. rujna 2024. - 13:43

U ponedjeljak 16. rujna održat će se 171. sjednica Upravnog vijeća (UV) KBC-a Split. Na sjednici će članovi UV "proći" 11 točaka, a svakako najzanimljivija točka će biti pod rednim brojem dva i u njoj će se odlučivati o novom ravnatelju KBC-a Split.

Kao što smo već pisali jedini kandidat za to prestižno i teško mjesto je izv. prof. dr. sc. Krešimir Dolić, bivši predstojnik Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju i bivši zamjenik ravnatelja KBC-a Split.

image

Krešimir Dolić

Duje Klarić/Cropix

Nitko osim njega nije se javio na natječaj za ravnatelj KBC-a Split, koji je raspisalo UV bolnice.

S obzirom da je u pitanju samo jedan kandidat, izbor za novog ravnatelja bi trebao biti jednostavan. No, sve dok se "male ruke (ne)slože" neće se znati je li Dolićevo imenovanje prošlo ili nije. UV će, ukoliko u zraku budu tri ili više ruku (UV ima pet članova) dr. Dolića predložiti za ravnatelja resornom ministru Viliju Berošu, čija je zadnja. On, treba svojim potpisom "amenovati" njegov izbor ili ga može odbaciti.

Budući se još nikada nije dogodilo da je neki ministar zdravstva odbio prijedlog UV KBC-a Split za imenovanjem nekog od bivših ravnatelja, za očekivati je, kako će i Beroš potvrditi Dolićev izbor.

Kako neslužbeno saznajemo, ministar ima mjesec dana da svojim potpisom potvrdi Dolića, no svakako bi za KBC Split, za njezino normalno funkcioniranje bilo dobro da ministar svoj potpis da što prije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 13:46