Što se ovo pojavilo na peškariji? Dvije glave, a jedan zubatac? Eto, uspjeli smo uništiti i more, naše najvažnije gospodarsko blago. Zatopljenje i zagađenje dovelo je do pojave sijamskih blizanaca kod nekoliko vrsta o čemu svjedoči objava Facebook stranice "Splitska peškarija". I kako ćemo ovako dalje, vide li ovo turisti, loše nam se piše. Ma lako za njih, kako ćemo mi dalje bez mora i ribe?
Za sve one koji su se prepali, samo se šalimo, ovo je samo jedan zubatac prepolovljen, da su bar dva ili da postoji neka akcija jedan plus jedan gratis. Ma i da je mutirao, vjerojatno bi i dalje bio ukusan. Moglo bi se i više temeljca napraviti od dvije glave. Kao i sve njihove objave, i ova objava "Splitske peškarije" izazvala je mnoštvo reakcija, a sudeći po ostalim fotografijama može se naći lijepih bokuna.
Vidimo da ima cipli, a priča se da svoje drugo plivanje najbolje obavljaju u maslinovom ulju. Nakon konzumacije cipla, ili bilo koje druge vrste ribe, potrebno je popiti dec-dva vina jer, kao što znamo, riba mora plivati! Prvo plivanje u moru, drugu u ulju, a treće u vinu, tako izgleda pravi puni krug. Osim cipla ima predivnih šampjera, pagara, a vidimo i škarpine. Ne znamo, evo, što bismo radije da nam se servira za ručak.
Ipak na fotografiji postoji jedan uljez, simpatično su ga iz "Splitske peškarije" ubacili u ponudu. Jeste li ga pronašli? Žarko se crveni, a nije škarpina...U pitanju je kokot, koji nije pravi već je napravljen od plastike, simpatično su se našalili s posjetiteljima. Ako pronađete pravog, u pećnici je izvrstan.
Cjenovno je nešto jeftiniji od oborite ribe, ali je prava delikatesa. Na dno posude za pečenje posložite tanje izrezane krumpire, zasolite i popaprite. Ribu začinite odvojeno i stavite je na vrh, zalijte bijelim vinom i maslinovim uljem. Potrebno je peći na 180 stupnjeva, 40-ak minuta. Za još zabavnih ribljih zgoda, nastavite pratitit "Splitsku peškariju". Za kraj, kako bi oni rekli: zdravi i veseli bili!