StoryEditorOCM
Splitprioriteti

Isplovljavanje ‘Marka Pola‘ iz Splita za Anconu otkazano je zbog bizarnog razloga. Samo podudarnost - ili?

Piše Split SD
5. prosinca 2023. - 22:36

Redovna brodska linija između Splita i Ancone koja inače plovi dva puta tjedno, otkazana je i "Jadrolinija" je svoj najveći brod ‘Marko Polo‘ preusmjerila u Rijeku da bi na njemu održala - prigodni domjenak.

Kako piše tportal, nekoliko sugovornika je upozorilo na ovu krajnje neobičnu podudarnost i tvrde da se radi o demonstraciji neracionalnog trošenja javnih resursa s jedne, odnosno nebrizi za potrebe putnika s druge strane.

- Čak nekoliko dana ranije javili su nam da je isplovljavanje otkazano te da nisu uspjeli pronaći zamjenski brod. To je zvučalo čudno, a sve je postalo jasnije kada je stigla informacija da se upravo na njemu organizira blagdansko primanje u organizaciji same tvrtke. Dakle, umjesto da prevozi putnike za Italiju, on će poslužiti za čašćenje. Radi šnicle ubijaju vola - pojadao se jedan od nesuđenih putnika za Anconu.

Osim turističke važnosti tijekom ljetne sezone, ova linija je bitna i tijekom zime jer uglavnom služi za prijevoz kamiona s teretima koji time izbjegavaju cjelonoćnu vožnju cestama.

Već prije je znalo doći do otkazivanja, ali državni brodar osigurao bi alternativu i angažirao zamjenski brod - u posljednje vrijeme ‘Moby Zaza‘ kompanije SNAV. No, to nije bio slučaj ovog tjedna.

- Otkazano je jedno polazno-povratno putovanje radi nedostatnog broja rezervacija na konkretan datum te su svi putnici s kojima se kontaktiralo prihvatili ponuđene opcije povrata novčanih sredstava ili novog datuma putovanja‘, kazali su za tportal u Jadroliniji, bez ikakvog komentara o domjenku.

 - Zamjenski brod u Split dolazi 7. prosinca te će se nastaviti s redovnim održavanjem linije, a ‘Marko Polo‘, prema planu, odlazi na redovni godišnji remont - dodaju u ovoj državnoj tvrtki.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 20:54