StoryEditorOCM
Splitne propustite

Sveučilište u Splitu slavi 50. rođendan: večeras je na repertoaru prava kulturna poslastica!

Piše SPLIT SD
10. lipnja 2024. - 08:44

Sveučilište u Splitu ulazi u tjedan velike proslave 50. obljetnice osnutka. Zgrada Rektorata i Sveučilišne knjižnice osvanula je umivena i omotana u ogromnu zastavu, a za večeras je najavljen kulturni događaj bez premca. 

Naime, Sveučilišnoj galeriji održat će se izniman kulturni događaj, izložba svjetski poznatog i priznatog umjetnika Zvonimira Mihanovića, koji u svom gradu nije izlagao čak 38 godina!

Otvaranje izložbe pod nazivom Zvonimir Mihanović; Ante Kaštelančić /Andrija Krstulović LAUS DISCIPULI, GLORIA MAGISTRORUM, upriličit će se večeras, s početkom u 20 sati u Sveučilišnoj galeriji, R. Boškovića 31.

U sklopu izložbe Mihanović /Kaštelančić/Krstulović svi posjetitelji moći će birati plakat umjetnika Ante Kaštelančića i Zvonimira Mihanovića a zauzvrat mogu dati donaciju za udrugu Autizam 365 iz Splita. Prikupljene donacije bit će usmjerene udruzi Autizam 365 za uređenje i opremanje prostorija. Donatorarska akcija trajat će od 10. do 24. lipnja 2024.

Također, za danas je najavljen i znanstveno-stručni kolokvij "Turizam, javno i zajedničko dobro: otvorena pitanja korištenja i upravljanja javnim prostorima", koji će se održati u svečanom amfiteatru Ekonomskog fakulteta s početkom u 10.30.

Proslava 50 godina Sveučilišta u Splitu. Ova svečana obljetnica obilježena je nizom događanja koji su istaknuli povijest, postignuća i buduće smjerove ove važne institucije.

image

50 godina Sveučilišta

Unist/Slobodna Dalmacija
image

50 godina Sveučilišta

Unist/Slobodna Dalmacija
image

50 godina Sveučilišta

Unist/Slobodna Dalmacija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 20:23