StoryEditorOCM
Splitsmrad se širi

Vatrogasci su cijelu noć bili na požarištu na Karepovcu. Stanari okolnih kvartova su bijesni: ‘SPLIT JE zaista KU*AC‘

Piše Split SD
10. rujna 2023. - 09:17

Županijski vatrogasni centar Split jutros je objavio podatke o gašenju požara na Karepovcu koji je zabrinuo građane.

- U subotu u 13.18 sati Javna vatrogasna postrojba Grada Splita primila je dojavu o požaru na deponiju smeća Karepovac. Na intervenciju je odmah izašlo 13 vatrogasaca s četiri vozila, DVD Split s jednim vozilom i tri vatrogasca, DVD Žrnovnica s dva vozila i šest vatrogasaca, DVD Solin s jednim vozilom i tri vatrogasca i DVD Vranjic s jednim vozilom i tri vatrogasca.

- Požar je lokaliziran u 19.15 sati, a tijekom noći osiguravali su ga petorica vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Split i DVD-a Žrnovnica s dva vozila, te djelatnici Čistoće.

image

Požar na odlagalištu krupnog otpada Karepovac

Tom Dubravec/Cropix
image

Snimio čitatelj Karepovac

Zbog nesnosnog smrada, građani su zabrinuti ogorčeni, posebni oni s istočnog dijela Splita.

- Sramotna reakcija odgovornih osoba ovoga grada na požar na Karepovcu samo je odraz njihova rada, nismo ni očekivali ništa više! - Karepovac gori cili dan, ogromni oblak crnog dima nadvija se nad gradom, gori miješani komunalni otpad, sam Bog zna čega tu sve ima. Ljudi strahuju za zdravlje svoje dice i svojih bližnjih. Nesnosni smrad paleži u kombinaciji s već standardnim smradom proširio se po kućama, ionako neizdržljive noći postat će večeras još gore - objavio je Mjesni kotar Kamen, te nastavlja:

- I dok čekamo reakciju i odgovore uprave Karepovca na pitanje zašto Karepovac gori? Zašto ne zatrpavate otpad redovito, iako ste tvrdili da jeste, a sada vidimo ono što smo gledali svaki dan, a to je da niste. I dok čekamo da kompletna garnitura koja upravlja Karepovcem da neopozivu ostavku. I dok čekamo da nadležne službe istraže čiji je ovo propust, apsolutno nedopustiv propust!, očekivali smo nekakvu normalnu reakciju gradonačelnika koji vodi Grad čije odlagalište otpada gori, a umjesto toga od njegovog zamjenika dobijemo objavu o kometima i HDZ babarogama...

- Ali čovik je stvarno bija u jednoj stvari u pravu, odnosno sam je ostvarija svoj životni moto: SPLIT JE zaista KURAC - navode dalje iz Mjesnog kotara Kamen.

Čistoća se jučer oglasila priopćenjem na Facebooku:

- Na odlagalištu Karepovac, u dijelu gdje se odlaže glomazni otpad, izbio je požar koji je brzo ugašen. Trenutno su na samom mjestu događaja nadležne službe koje će noć provesti tamo. Stanje je pod kontrolom. Također, iz nadležnih institucija dobivamo vijesti da nema značajnih odstupanja u mjerenjima kvalitete zraka.

- Zahvaljujemo prvenstveno pripadnicima Javne vatrogasne postrojbe koji su brzo obavili zadatak i koji su i dalje na terenu te našim djelatnicima koji su također pomagali i konstantno su na lokaciji - stoji na Facebook stranici gradske komunalne tvrtke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 18:54