StoryEditorOCM
Splitstanari šize

VIDEO: Pogledajte što roditelji učenika rade svaki dan ispred splitske škole: ‘Ovo je kaos!‘ Ravnatelj sazvao sastanak

Piše Stipe Šarić
1. listopada 2024. - 20:42

Nova školska godina započela je prije malo manje od mjesec dana, a s njom su se vratile i muke koje stanari koji žive u okolici Osnovne škole Žnjan-Pazdigrad proživljavaju već godinama. 

Naime, kako se može vidjeti na videozapisu koji nam je poslala stanarka, u Pazdigradskoj ulici kod ulaza u školu svakodnevno nastaje prometni kaos kojeg uzrokuju roditelji koji ostavljaju svoja vozila na cesti.

- Ovo čemu mi svjedočimo svakog dana ne može se opisati drugim riječima osim kaos. Znači, roditelji koji voze djecu u školu, svoje automobile ostave na cesti dok djeca ne izađu, a onda se zbog toga što je ulica jednosmjerna odluče malo ispod toga i okrenuti. Tako nastane kolona od desetak vozila, a uz to još i mi stanari moramo izaći iz svojih zgrada, što je postalo skoro pa nemoguće.

image

Na fotografiji: učenici dolaze u OŠ Žnjan - Pazdigrad

Tom Dubravec/Cropix

Najgore stanje bude ujutro kada roditelji voze djecu u školu, te popodne kada ih iz nje kupe. A kako se u školi navečer odvijaju brojne aktivnosti, zna se i tada stvoriti kolona. Mi i ovako nemamo gdje parkirati, a kada krene školska godina dođe do potpunog kolapsa. Puka je sreća da još uvijek nitko nije nastradao, s obzirom na to da se svake godine ponavlja ovaj problem - govori nam Marica Katavić, predstavnica stanara u okolnoj zgradi.

image

Na fotografiji: Osnovna škola Žnjan-Pazdigrad
 

Vladimir Dugandžić/Cropix

Koliko je ozbiljna situacija ukazuje i to što je, kako nam je otkrila Marica, ravnatelj škole Željko Jurin oko ove teme sazvao posebni sastanak.

- Ravnatelj je sazvao sastanak vijeća roditelja i predstavnika stanara kako bi prokomentirali ovaj problem. Na koncu je kao zaključak navedeno da će se kontaktirati Grad. Ne znam je li to napravljeno, ali još uvijek ništa nije riješeno. U ulici često ujutro bude komunalni redar, ali kaos se ne smiruje. Bojim se da će tako biti sve dok se mi stanari ne pobunimo i organiziramo prosvjed ili dok netko, nažalost, ne nastrada - zaključuje Marica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2024 20:45