StoryEditorOCM
SplitBIZNISIĆ

Za ovo će vam teško dati kredit! Prodaje se 17 kvadrata neetažiranog potkrovlja splitske težačke kuće stare 150 godina

Piše SPLIT SD
21. listopada 2024. - 12:18

Više možda i nije za čuditi se, ali ovo bi ipak moglo začepiti usta svima koji govore o padu cijene nekretnina... Dakle, u Splitu se, i to u Tolstojevoj ulici na Manušu, prodaje stančić od 17 kvadrata u kući iz 1850. godine, koji je renoviran prije desetak godina za 119.000 eura. Uz to će kupac, ako gazda ne spusti cijenu, morati platiti i 3 posto poreza na promet nekretninama i još 3 posto agencijske provizije, jer vlasnik ne prodaje direktno. To je, po 3 570 eura, ukupno, znači. najmanje još 7140 eura troška.

Koga zanimaju detalji, vlasnik ovu nekretninu opisuje kao jednosobni potpuno namješten i opremljen apartmančić površine oko 17 kvadrata, položen na prvom katu stare težače kuće. Stan je ujedno, piše tako u oglasi, u poluvisokom potkrovlju i do njega se dolazi vanjskim kamenim skalama. Piše i da je to turistički uhodan apartmančić uz godišnji netto prihod od oko 14.000 eura, a da je od splitske Rive udaljen svega par minuta laganog hoda.

E, da, na kraju piše i da stan nije etažiran "ali svi susjedi su suglasni o međusobnoj podjeli i raspoloženi za etažiranje".

Sukus je to oglasa koji je agencija Property69, uz još 32 oglasa, objavila na Njuškalu. Traže, rekli smo već, i proviziju od 3 posto. Pa ako vas zanima kako to izgleda, pogledajte OVDJE.

Pritom, imajte na umu da ćete od banke ćete teško dobiti kredit ako poželite kupiti ovu nekretninu, jer nije etažirana.

image

Stan se nalazi u Tolstojevoj ulici na Manušu

Duje Klarić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. listopad 2024 12:51