StoryEditorOCM
Splitpali bager!

Započeo još jedan veliki zahvat u Splitu, radovi će trajati čak 20 mjeseci! Iz ‘Vodovoda‘ uputili važan apel građanima

Piše SPLIT SD
2. srpnja 2024. - 21:27

Iz "Vodovoda i kanalizacija" objavili su kako je u ponedjeljak, 1. srpnja krenulo izvođenje radova općeg kamenog nasipa na dionici Duilovo-Stobreč, u sklopu "Projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split – Solin" te kao dio ugovora "Spoj sustava odvodnje južnog sliva Grada Splita na UPOV Stupe i dogradnja podmorskog ispusta Stobreč".

Obalni nasip sa servisnom prometnicom na dionici Duilovo-Stobreč u kojem će biti smješteni cjevovodi vodoopskrbe i odvodnje ukupne je dužine 1,7 kilometara te će se radovi izvoditi u nekoliko faza. U sklopu radova, uredit će se i plaža na prvih 120 metara nasipa s objektima za zaštitu od valova. Očekivano vrijeme završetka je 20 mjeseci.

image
Vizualizacija/Davor Hauptmann

- Molimo kupače da poštuju zabranu kupanja na dijelovima gdje će se odvijati radova kako bismo osigurali uspješan tijek radova i vašu sigurnost - poručili su iz ViK-a.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 41.776.085,08 eura bez PDV-a. Hortikulturalno uređenje, rasvjeta, navodnjavanje, urbana oprema te uređenje plaže sa zaštitnim objektima u iznosu od 1,6 milijuna eura bez PDV-a predstavljaju tzv. "neprihvatljive troškove" za EU sufinanciranje u sklopu "Projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split-Solin" te će stoga biti financirani od strane Grada Splita.

image


 

Joško Šupić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 21:27