StoryEditorOCM
ZagoraVELIKA PLJAČKA

Ante Juretić iz splitskog zaleđa doživio šok na povratku s pira: Želim znati tko nas je opljačkao, a sigurno je iz sela!

Piše Stipe Šarić
18. rujna 2024. - 12:02

U noći sa subote na nedjelju, kako smo već ranije pisali, provaljeno je u kuću u naselju Brštanovo, u splitskom zaleđu, konkretnije u Općini Klis. Iz nje je otuđen novac i nakit, a materijalna šteta se procjenjuje na oko deset tisuća eura.

Velika vikend-pljačka u splitskom zaleđu: u noći sa subote na nedjelju lopovi pobrstili 10.000 eura iz kuće na selu

Policija je na mjestu događaja obavila očevid, te je istraživanje u tijeku. Mi smo u međuvremenu popričali s vlasnikom opljačkane kuće Antom Juretićem koji nam je opisao što se dogodilo.

- Ovog vikenda provaljeno je u našu kuću u kojoj živi četvero ljudi, a koja je bila potpuno prazna jer smo mi svi bili na piru. Upali su tako da su razvalili nova ulazna vrata od gornjeg kata, te su odnijeli ono što su uspjeli pronaći. Pljačkaši su preko drugih ulaznih vrata pokušali ući i na donji kat, ali nisu uspjeli. Očito im je bilo dovoljno ono što su pronašli gore, pa su brzo odustali. 

image

Brštanovo

Joško Šupić/Cropix

Naša kuća je uvijek puna ljudi i nalazi se na osami zato smo sigurni smo da je netko iz mjesta bio upleten u ovo. Pljačkaši su očito znali kako ćemo mi tu večer biti na piru, te će kuća biti slobodna, a prema sobama u koje su ulazili možemo vidjeti kako su bili dobro upoznati s time u kojem dijelu kuće mi držimo stvari. Također, po katu su razbacali kutije koje su detaljno pregledavali tako da su sigurno znali da mi nećemo brzo doći - kazao nam je, te zamolio za pomoć.

- Nismo nikome u selu dužni, ni s kim nemamo problema, pa zato nismo očekivali da će nam se ovako nešto dogoditi. No, što se sada tu može, jedino što mi je bitno jest da se otkrije tko nas je opljačkao. Zato apeliram na bilo koga tko ima nekakvu informaciju o pljačkašima da mi se javi na broj 095 853 9563. Onima koji to naprave nudim i nagradu, nije točno određena, ali dogovorit ćemo se. Molim vas da mi se javite da otkrijemo ove zločince - apelira Ante Juretić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 12:43